In Amsterdam: de stijl van Yvet Anna en Wil

Yvet Anna (1956) links op de foto in ‘gouden’ truitje en Wil Nijdam (1957)  zijn vriendinnen, kennen elkaar inmiddels meer dan dertig jaar en zien elkaar in ieder geval wekelijks. Wil: “Dat is ook nodig want we hebben altijd zoveel om over te praten.” Beiden hebben belangstelling voor actualiteit en cultuur, zoals theater en festivals. Yvet Anna: “We proberen elkaar te inspireren om ons leven zo leuk mogelijk te maken. Dat is de rode draad.” Wil vult aan: “Dansen is een van de dingen waar we allebei heel erg van genieten. Er is niet zo vaak gelegenheid voor, maar op festivals wel, daar dansen jong en oud door elkaar. Onlangs was er in onze buurt een dansavond voor 50 plussers. We hebben ons in het zweet gedanst en zó genoten!” Het is een heel trouwe vriendschap. Yvet Anna: “Als we ergens mee zitten kunnen we altijd bij elkaar terecht.” Wil vult aan (met een lach): “Yvet Anna heeft zo’n positieve instelling, dat bewonder ik in haar. Tegelijkertijd heb ik wel eens behoefte om een beetje te klagen. Maar dat gaat gewoon niet bij haar. Zij heeft altijd wel weer een positieve kijk op dingen, soms bij het irritante af.”

Parisphernalia

Yvet Anna heb ik eerder ontmoet bij het  KNAP Curated Treasure Hunting Event in het voorjaar van 2023 in Haarlem, waar zij een stand had. Zij verkoopt vintage sieraden en -serviesgoed, alles met een link naar Parijs. Zelf omschrijft zij het als ‘Parisphernalia’. Yvet: “Mijn moeder is een Parisienne, dus dat zit in mijn bloed.” Ik heb een afspraak gemaakt om hen samen te fotograferen in Amsterdam. Als ik er aankom, is Wil nog gekleed in een soort kleurrijke kaftan. Ik geef haar een compliment, maar ze vertelt meteen dat ze hiermee niet op de foto gaat. Wil: “Ik heb speciaal voor de foto een tuinbroek meegenomen. Yvet Anna en ik hebben dat samen afgesproken, leek ons wel leuk om allebei in spijkergoed te verschijnen. En allebei met ‘gouden’ accessoires.”  Hiermee wil zij ook laten zien dat haar maat voor haar absoluut geen belemmering vormt om een salopet te dragen.

In Amsterdam: de stijl van Yvet Anna en Wil

Noordermarkt

Yvet Anna noemt Wil de dapperste en stoerste vrouw die ze kent: “Wil is niet alleen fysiek heel sterk (zij sport drie keer per week). Ook in moeilijke situaties gaat ze gewoon door. Dat vind ik heel knap.”
Bbinnenkort staan ze samen weer op maandagochtend op de Noordermarkt. In een gezamenlijke kraam bieden zij er elk hun eigen vintage spullen aan. Wil heeft zich toegelegd op vintage design voor het interieur uit de seventies, denk aan spullen in oranje en paars. Yvet Anna verkoopt er haar vintage sieraden en serviesgoed, De vrouwen staan niet wekelijks op de Noordermarkt, dus als je hen wilt treffen kun je het best het Instagram account van Yvet Anna volgen voor meer informatie.

 

De Noordermarkt is zo leuk. Ik heb er vaker leuke ontmoetingen gehad. Zoals met deze vrouwen: Noordermarkt