In Arnhem: Leonie met dochter Emnée

Leonie met dochter Emnée in Arnhem

Leonie heb ik leren kennen via Instagram, waarop ze zeer regelmatig foto’s plaatst. Deze foto’s maakte ik in Arnhem, Leonie is er samen met dochter Emnée op weg naar hun lievelingsplek – Rozet – om te lunchen. Met z’n tweetjes op pad gaan lukt niet zo vaak meer omdat Emnée in Zwitserland woont. Emnée: “Ik ben bezig te promoveren in Filosofie Dierethiek. Aanvankelijk wilde ik dierenarts worden, maar ik kwam tot de conclusie dat ik niet zozeer één op één dieren wil helpen, maar ik wil nadenken wat we met dieren doen. Wat een goede omgang met dieren is. Filosofie past daarbij en ik ben nu op de helft van het vierjarige promotietraject. Basel is een geweldige stad, inmiddels heb ik er vrienden en heb het erg naar mijn zin”.

A woman like me

Als je een kijkje neemt op het het instagram account van Leonie ontdek je snel haar eigen stijl en waar haar voorkeur voor accessoires naar uitgaat. Leonie draagt graag colberts en broeken. Ook haar voorkeur voor lichte tinten met een enkele keer donkerblauw of zwart valt op. Leonie: “Stoffen zijn belangrijk voor me en ik hou van oversized classic basics. Het voordeel hiervan is dat ik alles lang kan dragen. Ik combineer het graag met opvallende sieraden, zeker bij het jasje (Arma) en de broek (via Salon Heleen Hulsmann) van vandaag. Ik hou van grote ringen, zoals deze one-of-a-kind ring met zwarte agaat van Sheila Westera. Zowel de armband als de oorbellen zijn van het Deense merk Monies. De clutch heb ik al heel lang en is van Dries van Noten. Ik koop trouwens – zeker sinds de pandemie – vaak online. Dat kan omdat ik vaak dezelfde merken koop, waarvan ik de pasvorm ken. Dat kan dus ook met schoenen.”  Als extra informatie lees ik op haar IG account: Personal fashion and lifestyle blog – a woman like me..Age is just a number. 

 

Zomer in Zeeland

Het lukt niet zo vaak meer om samen naar Arnhem te gaan, daarom genieten ze er deze keer des te meer van. Leonie is een familiemens, maar beide kinderen wonen in het buitenland. Leonie: “Ze komen regelmatig bij ons of we reizen naar hen toe. Ik geniet van alle momenten met m’n kinderen, waar dan ook. Leonie’s zoon is muzikant en woont al jaren in Londen. Leonie: “Met beide kinderen in het buitenland is onze ‘familie app’ heel belangrijk. We delen veel foto’s en dagelijkse beslommeringen.” Naast de regelmatige bezoekjes zijn er ook vaste hoogtepunten: zomers zijn ze altijd een paar weken samen in hun huis in Zeeland en het familiediner op Kerstavond is heilig. Emnée: “Onze gezamenlijke passie voor koken komt dan goed van pas. En vergeet niet ons beider plezier om de tafel dan zo feestelijk mogelijk te dekken.”  Dat Zeeland een belangrijke plek is voor Leonie zie je ook terug in haar accessoires. Met enige regelmaat zie ik een Zeeuwse knop in de vorm van een ring voorbijkomen op IG. Uiteraard in fors formaat.

 

Vaker tweedehands

Leonie is blij met het intensieve contact: “Ik leer ook veel van hen, bijvoorbeeld van hun tips bij het opzetten van mijn Instagram account. Maar ook van hun kijk op de wereld. Door hen probeer ik ook duurzamer te leven, minder te kopen en vaker tweedehands kleding.” Naast het koken hebben Leonie en Emnée nog meer gedeelde interesses: hun liefde voor muziek en het bakken van taarten. Ook breien ze allebei graag. Leonie heeft inmiddels al heel wat shawls voor vrienden gebreid. Ook is ze een breiclubje gestart. Leonie: “Samen met vriendinnen breien is erg leuk. Breien en praten gaan goed samen en natuurlijk bak ik daarvoor ook graag een taart.” Emnée heeft in Basel tijdens de pandemie hetzelfde gedaan: een breiclubje samen met twee vriendinnen.

In Arnhem: Leonie met dochter Emnée

Age is just a number

Natuurlijk zijn er ook verschillen. In tegenstelling tot Leonie is Emnée is niet zo met kleding bezig. Emnée: “Ik vind mode leuk, maar tegelijkertijd ook moeilijk. Ik vind het lastig om daarin keuzes te maken. Ik denk altijd: ‘past het bij mij en wat zegt het over mij.’ Maar ik leer van mijn moeder om trots te zijn op wat ik doe en meer ruimte in te nemen. Zij is mijn voorbeeld. Door haar heb ik er zin om ouder te worden, het wordt steeds leuker!” Leonie heeft gelijk: ‘Age is just a number’.

Tips

Als je in Arnhem bent is het zeker de moeite waard om even naar Rozet te gaan. Je kunt er niet alleen koffiedrinken of lunchen, maar er is ook een bibliotheek en tweedehandfs kleding (ruil)winkel in het enorme pand. Rozet,Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

Tweedehands winkel in Arnhem waar Leonie graag komtReshare Store, Koningstraat 54A, 6811 DH Arnhem. En in Amsterdam: Salon Heleen Hulsmann