Elke stad heeft haar eigen unieke kledingwinkels

Elke stad haar eigen unieke (kleding)winkels

Het kan heerlijk rustig zijn als je eens door een stad loopt waar – bijvoorbeeld op zondag – alle winkels zijn gesloten. Ik hoef echt niet elke dag te winkelen, maar het maakt een dorp of stad wel een beetje saai vind ik het eerlijk gezegd. Voor één dag is dat niet zo erg, maar stel je voor dat het altijd zo zou zijn. Dat er nauwelijks nog winkels in een stad of dorp zijn. Ik bedoel met name de bijzondere adressen met kleding, woon- of andere accessoires en snuisterijen. Of de speciaalzaken voor sokken of lingerie. Ik moet er niet aan denken.

Favoriet

Ik snap dat het in sommige gevallen fijn, handig en snel is om online te bestellen. Maar laten we proberen om de bijzondere adressen in ieder geval ook in stand houden. In Zin magazine mocht ik er al aandacht aan besteden. In mijn boek Oog voor Stijl heb ik ook een lijst met mijn favoriete adressen opgenomen. Omdat ik zo’n liefhebber van tweedehands ben, staan er uiteraard veel van dit soort winkels in, in binnen- en buitenland. Maar ook een aantal andere winkels waar ik zelf graag kom.

unieke winkels

Oog voor Stijl verschijnt op 23 oktober 2019 bij
Unieboek | Het Spectrum
ISBN 978 90 00 36899 0
€ 24,99

Het boek is vanaf nu al te reserveren via je eigen boekhandel of via Bol.com of rechtstreeks via mij: misjabeijers@gmail.com