Ingrid & Clint - moeder & zoon in Rotterdam

Ingrid & Clint

In de serie die ik voor Zin magazine maak – Even Weg & Gezien – ontmoet ik mensen die in een stad of dorp samen op weg zijn naar… een winkel, theater of restaurant. Uiteraard wil ik heel graag weten wat hun favoriete adressen zijn. Dit keer was ik in Rotterdam en ontmoette er Ingrid Akkerman (1953) en een van haar zoons: Clint van den Bergh (1980). Ingrid runt samen met haar man Ben Eyeclusive. Het montuur van Ingrid is van het merk Kuboraum. Clint draagt vandaag een bril van Lesca.

Ingrid & Clint - moeder & zoon

De Nieuwe Binnenweg

Deze foto is gemaakt tegenover Eyeclusive, op de Nieuwe Binnenweg, in een van de leuke straten van Rotterdam, met op de achtergrond een geweldige muurschildering. Clint woont ook in Rotterdam en komt graag even bijpraten in de winkel. Clint: “Ik ben juist nu (tijdens de Corona crisis) heel blij dat ik bij mijn moeder in de buurt woon. We proberen elkaar elke week even te zien. Vaak ga ik op zaterdag even een kop koffie drinken in hun winkel.” Hij verheugt zich om er straks (als het allemaal weer kan) samen met Ingrid weer eens op uit te gaan. “Even met z’n tweetjes een rondje door te stad maken, eventueel wat winkelen en dan bijvoorbeeld een portie wentelteefjes delen bij Bertmans in de Karel Doormanstraat. Zo’n portie is precies goed voor ons. Ingrid is van nature niet zo’n grote eter en ik kan sinds mijn maagverkleining niet zoveel meer eten.”

Nieuw collier?

Ingrid & Clint - moeder & zoon

Ingrid is altijd smaakvol en eigentijds gekleed, bovendien houdt ze – dat kan ook bijna niet anders – van bijzondere en opvallende monturen. Dit keer is ze helemaal in het zwart, in een soort wikkeljurk., met haar lippenstift als kleuracccent. Ingrid: “Dit is een jurk die ik op heel veel verschillende manieren kan draperen, al naar gelang m’n stemming. Door de stoere boots erbij wordt het allemaal wat meer casual. Vandaag draag ik een heel bijzonder sieraad van ontwerpster Anna Karin Karlsson. Ik mag dit collier vandaag even gebruiken om het te showen. Stiekem hoop ik dat Ben het voor mij koopt als cadeau voor onze huwelijksverjaardag, want ik vind het een waanzinnig mooi gemaakt collier. Wij verkopen sinds kort zowel de sieraden als de monturen van Anna Karin Karlsson in onze winkel.”

 

Pin It on Pinterest

Share This