Inspiratie bij Design Icons in Amsterdam

Inspiratie

Het is een jaarlijks evenement waar ik graag naartoe ga. Design Icons in de Kromhouthal. Liefhebbers, handelaren én kopers, komen er voor naar Amsterdam vanuit het hele land. Maar ook vanuit Frankrijk, Duitsland en België. Het is dan ook een prachtig aanbod design klassiekers die je er aantreft. Dit keer zag ik trouwens ook een stand met vintage sieraden, ontworpen voor modeshows van o.a. Christian Dior. En uiteraard heb ik ook een paar leuke mensen gespot.

Inspiratie bij Design Icons in Amsterdam

Dit is Billy Salezius (1951) uit Amsterdam, samen met haar schattige hondje. Billy: “Dit is een chihuahua die ik al bijna 15 jaar heb, hij heet Kereltje. Ik ben dol op vintage meubels, we hebben vandaag een 60 jaren Deense teakhouten kast gekocht. Een vintage meubel beurs was ik niet eerder geweest, we gaan wel altijd naar de Verzamelbeurs in Utrecht.”

Inspiratie bij Design Icons in Amsterdam

“Deze laarzen heb ik op de Noordermarkt gekocht. Bijna elke week rond half 9 zijn we aanwezig bij onze favoriete handelaren om onze letterlijk en figuurlijk op de uitgestalde hopen kleding te storten….en regelmatig te scoren. Ik ben dol op de vintage winkel “Wini” op de Haarlemmerstraat. Ik heb geen stijlicoon, ik bewonder vrouwen als Iris Apel, maar in feite ben ik m’n eigen stijlicoon. Naar gelang mijn stemming spring ik van de 50er jaren, of originele dirndl’s in een net andere setting naar een volledig leren outfit. En alles daar tussenin, net naar gelang m’n stemming van dat moment.”

“Buy what you love, love what you buy”

Inspiratie bij Design Icons in Amsterdam

Dit is Hilde Nysen, van Funky Interior uit België. Hilde: “Ik vind het leuk dat je me wilt fotograferen, maar ik zie er niet op m’n voordeligst uit. We zijn vanmorgen vroeg van huis gegaan en hebben flink lopen sjouwen. Bovendien is m’n haar nat geworden door de sneeuw”. Het pakje dat Hilde draagt is vintage. Het is van het Amerikaanse merk Kreinick. Dit was in de jaren 60 een bekend modehuis in New York. De driekwart mouwen zijn afgezet met een bontrand. Goeie combinatie met de stoere hoge laarzen. De stoel is een vintage, maar ben vergeten te vragen van welke ontwerper. Iemand een idee? Het motto van Funky Interior is: “Buy what you love, love what you buy”.

 

Sieraden, meubels en nog meer

De bekende design klassiekers, zoals de stoeltjes van Eames, werden er aangeboden. Maar ook de iets minder bekende, waaronder veel elegante, Scandinavische meubels uit de jaren 60 en 70.

Kortom, inspiratie genoeg op deze beurs. Ik vond het opnieuw gestoffeerde gele stoeltje een topper. Wie weet, als ik ergens zo’n stoeltje tegenkom. Heb jij het dit keer gemist, geen nood, volgend jaar is er een herkansing. Ik zal het tijdig aankondigen.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.[mc4wp_form id=”19136″]