Door Elly van Zutphen

I’m here, I’m alive and I’m healthy. Getting older is a blessing!

Als dit een uitspraak is die jij volmondig kunt beamen dan mag je je gelukkig prijzen. Lucinda, Linda, Ellen en Annie zijn vrouwen die mij inspireren en die laten zien dat leeftijd geen rol speelt als het om persoonlijke stijl gaat. Een kledingstijl, een manier van leven waar je blij van wordt!

INSPIRERENDE VROUWEN die laten zien dat leeftijd geen rol speelt

LUCINDA CHAMBERS

Na een succesvolle carrière van 36 jaar verliet Lucinda Chambers (58 jaar) noodgedwongen Britse Vogue. Ontslagen door de nieuwe hoofdredacteur, aldus Chambers! Lucinda begon ooit als assistent van moderedacteur Beatrix Miller en was lange tijd de persoonlijke assistent van stylist Grace Coddington. Fashion director Lucinda was verantwoordelijk voor talloze inspirerende mode shoots en covers en ze wordt beschouwd als een van werelds meest gerespecteerde stylisten. Online geeft ze advies over Fashion Styling and Image Making

INSPIRERENDE VROUWEN die laten zien dat leeftijd geen rol speelt

LINDA RODIN

Linda Rodin’s (70 jaar) uniform is een oversized bril, rommelige chignon of vlecht en felgekleurde lippen. Dat klinkt simpel maar in combinatie met haar kledingstijl die het beste omschreven kan worden als ‘bohemian-chic’, is ze een opvallende verschijning. Rodin heeft een en ander van huis uit meegekregen. Moeder Beatrice verliet nooit het huis zonder lipstick, zelfs niet als ze in haar ochtendjas even snel de kinderen naar school reed. Haar passie voor geuren heeft Linda ook van haar moeder. ‘Ze rook naar poeder, pepermunt, sigaretten, fruitig kauwgum en lipstick.’ Linda’s parfum Rodin Bis, is dan ook geïnspireerd op de geur van haar moeder. Linda Rodin woont en werkt in Chelsea, New York. Enkele jaren geleden kreeg ze er een ‘roommate’ bij, genaamd Winky, een minipoedel, die het leven zwartharig begon en nu net als zij opgewekt grijs is.

INSPIRERENDE VROUWEN die laten zien dat leeftijd geen rol speelt

ELLEN VON UNWERTH

 

De jeugd van Ellen von Unwerth (64 jaar) was verre van ideaal. Zij bracht lange tijd door in verschillende pleeghuizen en haar schooltijd in München werkte ze drie jaar als goochelaarsassistente in het circus. Totdat ze op straat ontdekt werd door een fotograaf en dit was de start van een succesvol modellen bestaan. Ze vertrok naar Parijs, werkte met de grootste fotografen en toonaangevende tijdschriften, maar dit gaf haar niet genoeg voldoening en ze besloot om zelf de camera ter hand te nemen. Het begin van een indrukwekkende carrière! Haar foto’s zijn intrigerend, erotisch, vrouwelijk en uitdagend. Maar ze getuigen vooral van een enorme levenslust! Ze heeft werkelijk de meest tot de verbeelding sprekende vrouwen voor haar lens gekregen. Nog steeds is ze zeer actief, publiceert fotoboeken, maakt korte films en werkt ze voor diverse internationale tijdschriften.

INSPIRERENDE VROUWEN die laten zien dat leeftijd geen rol speelt

ANNIE LENNOX

De Schotse Annie Lennox (63 jaar) is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics waar ze samenwerkte met Dave Steward. In 1990 viel de band uit elkaar en ging ze verder als soloartiest. Met Dave sprak ze niet meer, totdat ze elkaar zeven jaar later ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam opnieuw een album uit van Eurythmics en het succes van de band en haar solo nummers bleef aan. Echter met Dave boterde het niet zo en in 2005 gingen ze weer uit elkaar. Lennox werd uitgeroepen tot een van de honderd beste vocalisten aller tijden door het muziektijdschrift Rolling Stone. Op 4 juni 2012 woonden tienduizenden mensen in Londen een jubileumconcert voor de Britse koningin Elizabeth II bij, die toen 60 jaar op de troon zat. Op het plein voor Buckingham Palace trad ook Annie Lennox op. Ze verscheen in een lange, zwarte glitterjurk met vleugeltjes en ook haar band droeg vleugeltjes. Toepasselijk bracht ze een van Eurythmics’ grootste hits, ‘There must be an angel playing with my heart’. Tijdens het ‘Beatles tribute concert’ op 9 februari 2014, vertolkten de Eurythmics ‘The fool on the hill’ , dit was de eerste keer dat Annie Lennox en Dave Stewart weer samen op het toneel stonden sinds hun breuk in 2005.

INSPIRERENDE VROUWEN die laten zien dat leeftijd geen rol speelt

 

 

Als extraatje een interview met Annie Lennox en Dave Steward dat in april 2018 werd opgenomen.