Iris Apfle - Accidental Icon

 

Iris Apfel – Accidental icon het boek

Iris Apfel heeft veel te vertellen en dat doet de 96 jarige populaire ‘fashion icon’ dan ook in haar boek Accidental Icon. Een van haar beroemde quotes luidt:

“When you don’t dress like everyone else, you don’t have to think like everyone else.”

Het boek bevat een verzameling rijk geïllustreerde anekdotes en observaties die allemaal karakteristiek zijn voor deze ‘dame op leeftijd’. Haar werk en uitbundige manier van leven wereldwijd wordt bewonderd. Samen met haar man Carl Apfel richtte ze Old World Weavers op, een textielbedrijf gespecialiseerd in het reproduceren van antieke stoffen. Hiermee creëerde ze een prestigieuze klantenkring en ze fungeerde als ‘stoffen’ restauratie adviseur voor maar liefst negen presidentiele administraties van het Witte Huis.

Iris Apfel - Accidental Icon

Verzamelaar

Voor haar werk reisde ze over de hele wereld. Dat gaf haar de gelegenheid om in allerlei landen spullen te verzamelen: mode, accessoires, kunst en allerhande bric-à-brac In 2005 was zij de eerste levende persoon van wie als niet-ontwerper haar kleding en accessoires werd geëxposeerd in het Metropolitan Museum. Een kaskraker die haar ‘instant fame’ bezorgde als model, muze en adviseur van gerenommeerde merken, van Citroën tot Tag Heuer. Zowel in haar interieur als in haar kledingkeuze hanteert ze der stelling: “More is more and less is a bore.”

Iris Apfel - Accidental Icon

Van kindertijd tot nu

Op social media heeft Iris Apfel meer dan een miljoen volgers. Dat heeft alles te maken met haar authenticiteit, humor en aanstekelijke energie! Het boek Accidental Icon is samengersteld uit een mix van mijmeringen, veel foto’s en illustraties, geestige anekdotes van haar kindertijd tot nu. Maar ook essays en tips over stijl. Dat maakt dat je dit boek – anders dan alleen een fotoboek – vaker in zult kijken en er steeds opnieuw dingen in ontdekt.

Er is nog een bekende uitspraak van haar en ook de moeite waard om te onthouden:

 “Fashion you can buy, but style you possess.”

 

Accidental Icon: ISBN 9780062405081

 

Liefhebbers van de stijl van iris Apfel vind je hier