Iris Apfel samen met H&M

Iris Apfel samen met H&M

Elk jaar nodigt H&M een mode icoon uit om gezamenlijk een gloednieuwe lijn te ontwerpen. Dit jaar is het de beurt aan niemand minder dan Iris Apfel. Dat alles ter ere  van haar honderdste verjaardag. Het zal een kleurrijke en rijke collectie worden, want een van haar meest bekende uitspraken is:

More is more and less is bore’

 

Iris apfel x H&M collection

Accessoires

Iris Apfel is binnenhuisarchitect, mode ontwerper en – vooral de laatste jaren – een beroemd stijlicoon. Ze staat bekend om haar kleurrijke en opvallende outfits. Ze maakt gewaagde kledingkeuzes en is een groot liefhebber van opvallende accessoires. En dat niet alleen, ze draagt ook heel graag heel veel accessoires bij elkaar. Ze is onmiskenbaar een meester in het combineren daarvan. Ook in het combineren van kostbare kleding en sieraden met dingen die ze bijvoorbeeld op een markt of in een tweedehands winkel vindt. Ze is een inspiratiebron voor heel veel vrouwen, van jong tot oud.

Iris apfel x H&M collection

     

 

Inspiratiebron

Veel vrouwen die ik de afgelopen jaren heb geïnterviewd noemen Iris Apfel als hun grote voorbeeld. Zoals Francine Heirbaut en Jacqueline van Lent. Iris Apfel is natuurlijk ook bekend vanwege het opvallende montuur dat ze altijd draagt. Haar 100e verjaardag vierde ik vorig jaar – samen met andere liefhebbers van opvallende monturen –  bij Mooie Ogen in Schagen.

Eind maart lancering

De collectie is vanaf 31 maart 2022 te koop bij verschillende H&M filialen en – ik neem aan – ook online. Veel artikelen zijn al snel uitverkocht, maar ik ga toch even kijken, ik ben ook heel benieuwd naar de kwaliteit. Wie weet scoor ik toch nog een echte “Iris Apfel”. Zoniet, zal er binnenkort via Vinted of Marktplaats wel het een en ander aangeboden worden.