Jacky Kennedy is mijn stijlicoon

Met stip op nummer één

Peggy Weijergang: “Als stijlicoon staat Jacky Kennedy voor mij nog steeds bovenaan. Ik hou van eenvoudige, mooi gemaakte kleding.” Peggy heeft als fashion redacteur o.a. gewerkt voor Avant Garde, Beau Monde en Elle. Sinds een aantal jaren is ze hoofdredacteur van Knip Mode.

Jacky Kennedy, mijn stijlicoon

Basic

Peggy:  “Ik hoef geen wilde Prada ontwerpen meer, eenvoudige basic ontwerpen hebben steeds meer mijn voorkeur. Een spijkerbroek draag ik trouwens ook heel graag, daarmee kun je zo veel combineren. Dat is ook echt een van m’n favoriete kledingstukken. De eenvoudige, basic ontwerpen vind ik bij merken als Filippa K, COS, Another Woman. Deze jas van Max Mara is een goed voorbeeld van mooie kwaliteit en een tijdloos model. Materialen zijn ook heel belangrijk voor me. Zo’n jas als deze kun je, door de kwaliteit van het materiaal dat is gebruikt en het klassieke model, heel lang dragen.”

Jacky Kennedy, mijn stijlicoon

Schoenen

“Ik ben dol op schoenen, daar investeer ik in. M’n Hermès laarzen heb ik inmiddels al tien jaar. Ik ben overigens geen verzamelaar van kleding, alles wat ik heb draag ik ook. Elk seizoen loop ik door m’n kast en kijk ik welke kleding ik nog wil dragen. Als ik iets al lang niet meer gedragen heb, gaat het weg. Ik hou alleen de kleding over die ik echt draag.”

mbIMG_8545

De website van Knip Mode is zeker de moeite waard. Ook als je zelf geen kleding maakt. Want er staan heel goeie stylingtips op en leuke Do-It-Yourself ideeën die ook zonder naaimachine heel goed te maken zijn. Soms is het alleen een kwestie van wat inspiratie opdoen om zelf aan de slag te gaan. Wie weet vind je die hier, en ga je zelf aan de slag. Ik ben benieuwd!

Ik heb Peggy eerder gefotografeerd toen ik net met mijn blog was begonnen. Hier zie je de foto’s die ik destijds maakte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]