Jacqueline Hoiting in 'Puck en Hans", wie wat bewaart...

Jacqueline in een Puck & Hans

Vrijdag 9 juni opent in het Amsterdam Museum de expositie Puck&Hans couture locale. Het modelabel ‘Puck & Hans’ bestaat uit Puck Kroon (1941) en Hans Kemmink (1947). Hun carrière begon in 1967 met een eigen winkel in Den Haag. In 1971 kwam daar een winkel in Rotterdam bij en in 1974 werd de eerste Amsterdamse winkel geopend aan het Rokin. Hun ontwerpen waren zeer geliefd en om hun bijzondere etalages te bewonderen fietsten mensen graag even om. Eind jaren negentig stopten zij met ontwerpen en werden de winkels gesloten.

In deze expositie zullen collectie stukken te zien zijn, maar ook niet eerder getoonde stukken van particulieren. Na eerdere oproepen zijn er voldoende kledingstukken van dit ontwerpers duo aangeboden voor bruikleen zodat er nog  één keer een echte ‘Puck&Hans’ etalage gemaakt kon worden. Frans Ankoné is als fashionconsultant betrokken en gastcurator Maarten Spruyt heeft de samenstelling en vormgeving van de tentoonstelling voor zijn rekening genomen.

Jacqueline in Puck & Hans: wie wat bewaart...

Wie wat bewaart…

Jacqueline Hoiting uit Groningen is een van de vrouwen die lang geleden graag binnenwandelde bij Puck&Hans. Jacqueline: “Ik heb dit jasje een jaar of 40 geleden gekocht in hun winkel aan het Rokin. Ik woonde in die tijd in Amsterdam en kon me af en toe veroorloven om iets moois te kopen. Ik heb twee van hun jasjes bewaard uit die tijd. Dit exemplaar en een zwarte. Ze zijn nog steeds mooi, passen nog steeds en af en toe draag ik ze nog.”

Jacqueline in een 'Puck&Hans', wie wat bewaart....

“De jurk die ik eronder draag is van Carla Bower (Radley), jaren geleden gekocht net zoals de Italiaanse schoenen van Sergio Rossi.”

Eigenlijk heeft Jacqueline altijd veel bewaard. Of het nou sieraden,of andere accessoires zijn of  kleding . “De handgemaakte tas is van Edoardo Gianotti, de kousen van Philipe Matignon. De Art Deco ketting is een erfstuk van mijn moeder. De hoed is een vrouwelijke Borsalino.”

Jacqueline in een 'Puck&Hans', wie wat bewaart....