Joyce Carpati, één van de zes ‘leading ladies’ uit de film Advanced Style van Ari Seth Cohen  >>>

Tijdens mijn verblijf in New York in september 2015 krijg ik de geweldige kans om Joyce Carpati te ontmoeten. Joyce is een van de leading ladies in de documentaire die Ari Seth Cohen maakte. Deze elegante en bijzonder charmante dame woont al jaren in New York.

Joyce and Misja

Een uitnodiging om samen met Sylvia van 40plusstyle.com en haar fotograaf, Denton Tayler, Joyce thuis te bezoeken, neem ik graag aan. We worden alledrie hartelijk ontvangen in haar statige huis.
Joyce vertelt voluit over haar leven, ze geniet er enorm van dat ze dankzij Ari Seth Cohen volop in de belangstelling staat. Joyce: “Ik word vaak aangesproken op straat, ook door jonge mensen. Zij vertellen me hoe ze ervan genieten dat ouderen zich opvallend en soms eigenzinnig durven te kleden.”
portrait Joyce

Je stijl laat het best zien wie je bent

“Je stijl laat het best zien wie je bent, zonder dat je iets hoeft te zeggen. Stijl is voor mij in de eerste plaats: ‘less is more.’ Ik zelf heb een voorkeur voor eenvoud, dat is altijd goed, je kunt er geen misstap mee maken. De basis is een eenvoudig kledingstuk met een mooie belijning. Vervolgens kun je het met mooie accessoires allemaal wat spannender maken.”

Joyce stairs

“Ik geniet ervan om naar andere stijlen te kijken, jonge mensen komen met geweldige ideeën, het is allemaal heel spannend. Experimenteren betekent ook voortgang, dat is goed. Maar voor mijzelf… ik hou erg van de stijl zoals die van eind jaren dertig, begin veertiger jaren.”

Joyce

“Ik hou van films uit die periode met Ginger Rogers en Fred Astaire, zij showen een geweldige stijl. Dat was dé tijd van film en van kleding. Op de een of andere manier blijft het ook in de mode.”

Dame van de vlechten en de parels

portrait Joyce

“Mijn eigen stijl is niet erg veranderd, ik hou eraan vast. Misschien zijn de kleuren van mijn accessoires een beetje veranderd, maar de basis is hetzelfde gebleven. Ik blijf de dame met de vlechten en de parels.”

Een filmpje met het hele interview is te zien op 40plusstyle.com