door: MisjaB

Karen Cnossen: 'Inspiratie krijg ik door tijdschriften en Instagram...'

Karen Cnossen

De ontmoeting met Karen kwam tot stand door haar dochter Marije, die een van mijn lievelings vintage winkels runt: Vintage Curators. Karen woont in Philippine (Zeeuws Vlaanderen), maar we treffen elkaar in Haarlem. Karen: “Ik ben geboren op Terschelling en daar hebben we nu nog een huisje, waar we ongeveer de helft van het jaar zijn. Toen ik mijn man leerde kennen was hij stuurman op de grote vaart. Om mee te kunnen varen als passagier moesten we wel eerst trouwen. Daarna ben twee keer een half jaar meegevaren op het vrachtschip. Onderweg was er genoeg gelegenheid om te sporten. In veel havens was er volop tijd om de stad te verkennen, want helpen met laden en lossen hoefde ik gelukkig niet. Zo hebben we samen ook heel veel van de wereld gezien, we kijken nog steeds met plezier terug op dit mooie begin van ons huwelijk.”

Karen Cnossen: 'Inspiratie krijg ik door tijdschriften en Instagram...'

Moeder

“Mijn moeder maakte vroeger veel kleding, ook voor haarzelf. Van huis uit heb ik de interesse voor kleding dus meegekregen. Toen Marije nog thuis woonde maakte ik ook veel kleding voor haar. Ik ga nu nog af en toe naar Gent of Antwerpen, ook om mooie stoffen te kopen. Daarnaast koop ik graag vintage kleding, maar ook wel nieuw. Ik probeer in ieder geval duurzame kleding te kopen. Ik heb geen voorkeur voor een bepaald merk, maar Scandinavische ontwerpen spreken mij erg aan. Inspiratie haal ik vooral uit tijdschriften en van Instagram. Mijn stijl kan ik het best omschrijven als ‘casual chic’. Ik doe overigens lang met m’n kleding. Mijn lievelingskledingstuk is een broek van Prada, 30 jaar oud, die gebruik ik nu voor in de tuin!”

Karen Cnossen: 'Inspiratie krijg ik door tijdschriften en Instagram...'

Dochter

“Het is ideaal dat Marije en ik dezelfde maat hebben, daardoor kunnen we af en toe kleding ruilen. Sinds Marije haar eigen winkel heeft, kijk ik natuurlijk elke keer dat ik in Haarlem kom of er nog iets van mijn gading bijzit. Ze verkoopt niet alleen vintage, maar koopt zelf ook stoffen in waarvan ze kleding laat maken. Zoals deze jurk, gemaakt van een stof van Dries van Noten. Ik kan ‘m met of zonder ceintuur dragen, of open met een strakke broek of legging eronder.”

Karen Cnossen: 'Inspiratie krijg ik door tijdschriften en Instagram...'

Grijs

“Een jaar of 5 geleden las ik, toevallig terwijl ik bij de kapper was, in het tijdschrift Linda een reportage over vrouwen die hun haar niet langer kleurden en blij waren met hun grijze haar. Vanaf die tijd heb ik het laten uitgroeien en in overleg met m’n kapper in het begin highlights gebruikt om de overgang een beetje te maskeren. Nu gebruik ik af en toe de Zilver Care shampoo en conditioner van Andrélon. Ik ben nu heel tevreden met m’n grijze haar. M’n lipstick en lippotlood zijn van de Hema, moisturising no. 6. Ik gebruik de dagcrème van Lidl, die bevalt uitstekend! Toen we onlangs op Terschelling waren ging mijn bril stuk. Gelukkig vond ik dit montuur bij de plaatselijke opticien. Het is een Spaans merk: Etnia Barcelona. De slippers zijn van het merk Vagabond, ook gevonden in Haarlem, bij de ID store“.

Karen Cnossen: 'Inspiratie krijg ik door tijdschriften en Instagram...'

Dochter Marije zorgt nog even voor de finishing touch.