きもの) (着物 = kimono

Corrien in Kimono: kleurrijk en charmant in Amsterdam

Kimono kleurrijk charmant in Amsterdam-MisjaB.nl

Corrien Pels: “Deze kimono heb ik gekocht bij Wini, een vintage winkel in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Ik werk al lang in de mode en koop uiteraard ook nieuwe kleding. Maar af en toe vind ik ter aanvulling iets leuks in een vintage winkel, zoals dit jasje. Ik voel me er, in combinatie met deze broek, heel lekker in.

Werk…

Ik werk al heel lang (als zzp-er) bij een mode agentuur in Amsterdam. Wij importeren mode collecties van verschillende merken. Daarvoor ga ik vaak naar beurzen in het buitenland om in te kopen. Als de collecties binnen zijn maken we afspraken met de winkels die bij ons inkopen. Die komen vervolgens naar ons toe en wij adviseren voor hun inkoop. Na een half jaar wordt de bestelde kleding vervolgens aan de winkelier geleverd. Het is heerlijk werk, ik geniet vooral van het contact dat ik met de verschillende klanten heb.

…en werk

Daarnaast werk ik sinds zes jaar ook voor de Koninklijke Vereeniging Handelaren Oude Kunst. Deze vereniging organiseert cursussen die door antiquairs, die bij deze vereniging zijn aangesloten, worden gegeven. Cursussen over bijvoorbeeld oude tapijten, antieke klokken enz. De cursussen worden op lokatie bij de antiquairs gegeven. Ik zorg voor de ontvangst van de cursisten.

kimono Corrien-Pels-_-MisjaB.nl-IMG_1027

Sieraden

Ik heb een lievelings sieraad: een oude, granaten ketting van Lippens, met een oud slotje. Daarbij heb ik passende oorbellen. Ik kan de ketting bij heel veel dingen dragen. Ook bij een spijkerbroek bijvoorbeeld. Ik hou erg van die contrasten, zoals een mooie zijden blouse bij een ‘shabby’ broek. En dan in combinatie met die granaten ketting bijvoorbeeld. Mijn oorbellen die ik vandaag draag heb ik gekocht bij Eenvoud aan de Prinsengracht. De armband is er eentje van de Noordermarkt. Daar ben ik ook blij mee!
Corrien-Pels-_-MisjaB.nlIMG_1010

Corrien-Pels-_-MisjaB.nlIMG_0960  Kimono Corrien-Pels-_-MisjaB.nl-2IMG_1027

MisjaB.nl-IMG_1062

Kimono Corrien-Pels-_-MisjaB.nl-IMG_1070

Deze schoenen heb ik al meer dan 20 jaar, het zijn dus al echte oudjes, maar ze lopen nog steeds heerlijk! ”

 

Meer foto’s van Corrien zie je hier

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.[mc4wp_form id=”19136″]