Kleurrijk in Amsterdam: Carina en Sascha

Kleurrijk in Amsterdam: Carina en Sascha

In maart (2023) ontmoette ik Carina (in het rode pak) en Sascha in Amsterdam. Dankzij hun stralende verschijning en kleurrijke outfits valt het niet op dat het die dag heel guur was en er zelfs zo af en toe natte sneeuw dwarrelde. De foto maakte ik voor de entree van sociëteit en business club Koninlijke Industrieele Groote Club. Carina is er lid en voorzitter van een van de commissies, de ‘modetafel’. Zij nodigde ons uit om binnen, in het stijlvolle interieur van het restaurant, verder te praten. Want Sascha Bertus (1970) en Carina van der Kloet (1968) zijn niet alleen vriendinnen, ze werken ook samen. En hebben daarover heel veel te vertellen!

Je ‘verpakking’

Sascha: “Als stijlstrateeg geef ik met mijn bedrijf House of Appearance individueel, maar ook aan groepen – samen met een team experts – advies op het gebied van personal branding en appearance. Het eerste wat gezien wordt is namelijk iemands uiterlijk. Daarom is het belangrijk het juiste verhaal te vertellen met je ‘verpakking’, en dat je aantrekt wat je verdient. Past jouw ‘verpakking’ bij het inhoudelijke verhaal dat je wilt vertellen? Kleding is ook bedoeld om naar de inhoud te leiden. Ik geef een simpel voorbeeld: als een manager nog steeds wordt gezien als stagiair klopt er iets niet. Carina en ik spreken ‘dezelfde taal’ en we vullen elkaar goed aan. Zij is dan ook een van de experts. Bovendien heeft Carina ook meegewerkt aan mijn boek VerPAK je Succes. Hierin geven we professionals inzicht in wie ze zijn, waar ze voor staan en we helpen hen om dat op een indrukwekkende manier te verpakken en te presenteren.”

 

Personal stylist en meer

Behalve het meewerken aan de trainingen van Sascha werkt Carina ook als zelfstandig personal stylist (Carina personal styling) en volgt daarnaast een opleiding tot vitaliteitscoach. Carina: “Ik ben zelf ook geïnteresseerd in een gezonde levensstijl. Ik zie het als een verdieping dat ik door deze opleiding mensen nog breder kan adviseren en styling kan combineren met vitaliteit.” Al hebben beide vrouwen hetzelfde vak, toch zien ze elkaar niet als concurrenten. Carina: “Ik zie alleen maar dat we beter worden van elkaar, het is een win-win situatie. Sascha is heel geordend en werkt gestructureerd. Zo is het voor mij  prettig om van haar tijdig alle informatie te krijgen over geplande trainingen.” Sascha: ”Carina is vakinhoudelijk heel sterk en ik kan haar blind vertrouwen.”

Kleurrijk in Amsterdam: Carina en Sascha

Hun eigen stijl

Hoewel beiden een eigen stijl hebben, is kleur wel een overeenkomst. Sascha: “Ik denk dat ik mijn stijl het best kan omschrijven als gamine en/of simpel chic. Ik hou van eenvoudige belijning en niet van teveel prints. Kwaliteit vind ik belangrijk en ik gebruik graag een mix van materialen voor de verschillende onderdelen.” Wat kleur betreft is het mooi te zien hoe Sascha met verschillende schakeringen werkt. Carina is als diplomatendochter opgegroeid in verschillende landen. Carina: “Dat heeft ongetwijfeld invloed op mijn stijl, die internationaal georiënteerd is. Vroeger ging ik iets romantischeer gekleed, de laatste tijd ben ik iets klassieker en draag vaker broeken. Het hoeft ook niet allemaal te kloppen, een detail mag best afwijken.”

De vriendschap is in de loop van de jaren alleen maar hechter geworden. Niet alleen door hun beider passie voor hun vak en kleding, maar ook door hun gezamenlijke liefde voor honden. Sascha: “We kunnen daar uren over praten!”  Sascha: “Dat Carina veel talen spreekt, waaronder vloeiend Frans, kwam de afgelopen periode goed van pas. Mijn moeder heeft recht op een weduwenpensioen van een Frans bedrijf. Dat leverde nogal wat problemen op, die – dankzij Carina – nu bijna zijn opgelost. Om dat te vieren gaan we in het najaar samen een weekendje naar Parijs. Maar voordat het zover is zijn er nog veel nieuwe plannen te bespreken, plannen waar Carina ook een rol in kan spelen.”

 

Op zoek naar meer inspiratie wat kleur betreft: Ter inspiratie: nieuwe kleurencombinaties