kleurrijk op straat, dit is street style Amsterdam

Kleurrijke street style in Amsterdam

Monica woont met veel plezier in het hart van Amsterdam. Ook daar valt ze op in het straatbeeld. Monica: “Ik hou ervan om een beetje gek te zijn, ik wil er niet zoals iedereen uitzien. Nu ik iets ouder ben doe ik er nog een schepje bovenop. Ik wil excentriek oud worden. Ik krijg vaak complimenten, maar het allerbelangrijkste is dat ik er zelf blij van word als ik er goed uitzie.”

Stijl

“Mijn liefde voor kleding is natuurlijk niet uit de lucht komen vallen. Mijn moeder vertelde dat ik op m’n 15e al vanuit het oosten van het land naar Amsterdam ging om schoenen te kopen. Op verzoek heb ik ook vaak mensen gestyled voor huwelijken en partijen. Het jasje dat ik vandaag aanheb heb ik laten maken. Het is geïnspireerd op een ontwerp van Vivienne Westwood, het kraagje is typisch Kenzo (uit vroeger jaren). Kenzo is inmiddels niet meer mijn favoriete ontwerper, de ontwerpen van nu zijn geschikter voor jongeren. Mijn stijl kan ik het best omschrijven als tijdloos en een beetje kinky.”

Ton-sur-ton

“Op de markt koop ik graag stoffen en laat daarmee kleding maken, zo ook deze rok. De onderkant is niet gezoomd, daardoor ontstaat een leuke rand. Een outfit die bestaat uit onderdelen van één ontwerper vind ik een beetje saai. Ik bewaar mijn kleren heel lang en kan er daardoor vaak weer een nieuwe combinatie mee maken. Ik hou erg van ton-sur-ton, dat was je vast al opgevallen. ”

Inspiratie

“De liefde voor kleding zit in mij, ik heb het altijd gehad en het is niet uit te leggen. Voor mij zijn vooral de begin jaren van Kenzo heel inspirerend, daarnaast volg ik Vivienne Westwood. De expositie van Alexander McQueeen die ik in Londen zag vond ik echt heel bijzonder. Ik volg niet zozeer de mode die in de winkels hangt of in tijdschriften staat. Ik ga toch vooral af op m’n eigen eigen gevoel en ideeën.”

kleurrijk op straat, dit is street style Amsterdam

 

Interieur

“Naast kleding heb ik een voorliefde voor het interieur. Ook hier maak ik de laatste jaren steeds meer gebruik van ton-sur-ton kleurencombinaties. Ik adviseer anderen graag bij het inrichten van hun huis. En te helpen bij het kiezen van de kleuren voor de verschillende muren.”

 

kleurrijk op straat, dit is street style Amsterdam

 

kleurrijk op straat, dit is street style Amsterdam

kleurrijk op straat, dit is street style Amsterdam

Wil je advies over je interieur?

Heb je belangstelling voor een interieur advies van Monica? Of wil je graag van haar weten welke kleuren je het best kunt gebruiken voor je muren? Monica maakt graag een afspraak om daar samen over te praten. Ze vraagt een klein honorarium, omdat ze er vooral veel plezier aan beleeft en het een eer vindt om te doen.

Wil je een afspraak maken? Stuur een mailtje naar mij en ik breng je in contact met Monica: misjabeijers@gmail.com

 

kleurrijk op straat, dit is street style Amsterdam

 

Oorbellen en armband: Marni
Bril: Nes optiek
Vest: Maison Margiela
Jasje en rok: laten maken
Tas: Hermès
Schoenen zijn van Japanse makelij. Monica snuffelt graag in tweedehands winkels en koopt ook graag online zoals bijvoorbeeld Marktplaats.