Kleurrijk op straat in Amsterdam en in Zin magazine: Monica

Kleurrijk op straat in Amsterdam

Monica heb ik al eerder gefotografeerd. Ze zag er toen ook bijzonder en heel kleurrijk uit, maar in een totaal andere look. Dit keer is de foto bedoeld voor mijn rubriek Uitgesproken in Zin magazine. Monica vertelde eerder dat ze ervan houdt om ‘een beetje gek te zijn’. En dat ze – nu ze iets ouder wordt – er nog graag een schepje bovenop doet. Ze wil graag excentriek oud worden. Monica: “Ik volg de mode niet, ik hou ook niet van trends, wat ik draag is tijdloos.”

Combineren

Monica draagt een royaal colbert dat ze voor 5 euro kocht bij een veiling van de kostuumverkoop van de Nationale Opera en Ballet. Met kniekousen van Walter van Beirendonck, die ze overigens binnenstebuiten draagt. Ze combineert het met een chique Hermès tas, die ze nog niet zo lang geleden heeft laten repareren. De schoenen zijn van het merk Bata, nagemaakt naar een ontwerp van Comme des Garçons. Monica: “De rok en de trui die ik aanheb, heb ik allebei van een vriendin gekregen. Ik draag bijna alleen nog tweedehands kleren, omdat ik duurzamer wil leven. Ik geef wel graag geld uit aan accessoires.”

Accessoires

“Ik hou van accessoires, die maken alles leuker en zijn tijdloos, zoals deze Kenzo shawl. De oorbellen die ik draag mogen groot zijn. Zoals deze ‘bijtjes’ van Marni,  die ik ook tweedehands heb gekocht. Ik hou van het snuffelen en zoeken naar mooie en bijzondere spullen, het is m’n hobby.”