Kleurrijke fashionista in Antwerpen: Griet Baeten

Kleurrijke fashionista in Antwerpen

Dat is Griet Baeten (1958) en zij woont in Antwerpen, waar ik haar ook tegenkom. Ze is zeer kleurrijk gekleed in een rok en top van haar lievelingsontwerper Issey Miyake. Griet: “Ik heb altijd iets met mode gehad en heb voorheen ook gewerkt in een modewinkel. Een winkel waar haute couture werd verkocht en merken als Thierry Mugler, Iceberg etc. Ik voel me goed in mooie kleren en voeg altijd een persoonlijk detail toe.”

Fashionista

60 en een ander mens

“Wat mij betreft begint het leven bij 60. Ik heb borstkanker gehad en de periode daarna was ook zwaar. Inmiddels ben ik gelukkig genezen verklaard. Voor mijn man is het misschien niet altijd makkelijk, maar ik ben mondiger en zelfverzekerder dan ooit. Ik heb me dan ook nog nooit zo goed gevoeld, ik ben nu 60 en een heel ander mens.”

Kleurrijke fashionista in Antwerpen: Griet Baeten

“Deze rok heb ik al dertig jaar, ik kan ‘m bij veel gelegenheden dragen en is makkelijk te combineren. Ook de top is multifunctioneel en kan dus ook op verschillende manieren gedragen worden. Ik hou ervan dat je met één kledingstuk zoveel mogelijkheden hebt. Het tasje is van Marc Jacobs.”

Kleurrijke fashionista in Antwerpen: Griet Baeten

“Deze schoenen zijn ook van Issey Miyake. Ik heb echt een voorliefde voor Japan, de manier van leven, het eten, de ontwerpers. Zo ook voor hun schoonheidsproducten, ik gebruik graag alles van het merk Shiseido. Aan alles wat ze maken zit een subtiele finishing touch. Je begrijpt dat een reis naar Japan dan ook op mijn wensenlijst staat. Het liefst ga ik eerst naar Tokio.”

Nog een fashionista in Antwerpen!

Pin It on Pinterest

Share This