Kleurrijke fashionista in Antwerpen: Griet Baeten

Kleurrijke fashionista in Antwerpen: Griet Baeten

Deze kleurrijke fashionista is Griet Baeten (1958), zij woont in Antwerpen, waar ik haar ook tegenkom. Griet is zeer kleurrijk gekleed in een rok en top van haar lievelingsontwerper Issey Miyake. Griet: “Ik heb altijd iets met mode gehad en heb voorheen ook gewerkt in een modewinkel. Een winkel waar haute couture werd verkocht, denk aan merken als Thierry Mugler en Iceberg. Ik voel me goed in mooie kleren en voeg er wel altijd een persoonlijk detail aan ~Vanaftoe.”

Fashionista

Vanaf mijn 60e en een ander mens

“Wat mij betreft begint het leven bij 60. Ik heb borstkanker gehad en de periode daarna was ook zwaar. Inmiddels ben ik gelukkig genezen verklaard. Voor mijn man is het misschien niet altijd makkelijk, maar ik ben mondiger en zelfverzekerder dan ooit. Ik heb me dan ook nog nooit zo goed gevoeld, ik ben nu 60 en een heel ander mens.”

Kleurrijke fashionista in Antwerpen: Griet Baeten

Combineren

“Deze rok heb ik al dertig jaar, ik kan ‘m bij veel gelegenheden dragen en is makkelijk te combineren. Ook de top is multifunctioneel en kan dus ook op verschillende manieren gedragen worden. Ik hou ervan dat je met één kledingstuk zoveel mogelijkheden hebt en eindeloos kunt combineren. Het tasje is van Marc Jacobs.”

Kleurrijke fashionista in Antwerpen: Griet Baeten

Fashionista in Antwerpen met voorliefde voor Japan

Griet blijkt een voorliefde voo0r Japan te hebben en dat geldt niet alleen voor kleding en schoenen. Griet: “Deze schoenen zijn ook van Issey Miyake. Ik heb echt een voorliefde voor Japan, de manier van leven, het eten, de ontwerpers. Zo ook voor hun schoonheidsproducten, ik gebruik graag alles van het merk Shiseido. Aan alles wat ze maken zit een subtiele finishing touch. Je begrijpt dat een reis naar Japan dan ook op mijn wensenlijst staat. Het liefst ga ik eerst naar Tokio.”

Hier zie je nog een fashionista in Antwerpen!