Kunstlijn Haarlem 4-5-6 en 12-13 november 2022

De voorbereidingen zijn in volle gang! Ook dit jaar wordt er door heel veel kunstenaars hard gewerkt voor de Kunstlijn Haarlem. Er zijn dit jaar zelfs twee weekenden voor ingeruimd: op 5 en 6 november en op 12 en 13 november.

“In het eerste weekeinde van november verandert de stad in een grote cultuurtempel waarin beeldende kunst centraal staat. Kunstlijn Haarlem biedt de gelegenheid een kijkje te nemen bij de kunstenaar in zijn atelier. Daarnaast zijn er verrassende presentaties in galeries, musea, kerken, winkels en meer! Al sinds 1985 stimuleert Kunstlijn Haarlem jaarlijks de verkoop van kunstobjecten.” Aldus de website van de Kunstlijn.

De organisatie van de Kunstlijn geeft een krant uit – De Kunstlijner – met daarin beknopte informatie over het evenement en de plattegronden. Tijdens het evenement verkrijgbaar bij Kunst centrum Haarlem, VVV en de meeste grote deelnemende expositieruimtes.

 

De kristallen kamer

 

Dit jaar ben ik zelf ook van de partij en nog wel op twee verschillende plekken. Het Haarlems Sieraad Collectief bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd met een tentoonstelling in Museum van de Geest (voorheen Dolhuys). De titel is De kristallen kamer, een ontmoeting in stilte. Voor deze tentoonstelling zijn speciaal nieuwe werken gemaakt. Ik ben gevraagd om tien medewerkers van het museum te fotograferen met elk een ander sieraad. Deze foto’s zullen samen met verschillende sieraden te zien zijn van 5 t/m 13 november 2022 in de ‘Parkzaal’. Tijdens de Kunstlijn weekenden is entree gratis. Op zondag 13 november 2022 is er een finissage van 16.00 – 17.00 uur met een performance van Julia Henneman om de tentoonstelling feestelijk af te sluiten. Als je hier bij wilt zijn moet je je aanmelden bij het museum.

The Stylopgrapher vintage

Tijdens de Kunstlijn laat ik ook eigen werk zien bij The Stylopgrapher vintage. Een paar detailfoto’s, maar ook foto’s van heel charmante vrouwen in o.a. Dries van Noten, die ik eerder in Parijs maakte. 

Ook daarna zullen deze foto’s nog te zien zijn, dus ik zou zeggen, wandel even binnen. Het is – ook zonder die foto’s van mij – een heel inspirerende winkel. Je kunt er kleding van bekende ontwerpers, zoals van Yves Saint Laurent, Christian Dioren Dries van Noten aantreffen, maar ook van Puck&Hans. Eigenaar Nathalie Doornbos: “Ik hou zelf van de mode uit de jaren 30 en van veel verschillende stijlen. Soms kleed ik me romantisch, een andere keer meer in rock stijl. Het belangrijkste voor de kleding die ik inkoop is de stof die gebruikt is en het moet in ieder geval mooi gemaakt en afgewerkt zijn.” Ik heb er de laatste tijd ook opvallend veel vintage sieraden gezien!

The Stylographer Vintage, Breestraat 36 Haarlem, geopend van woensdag tot en met zaterdag.

Er is zoveel te zien, dus ik zou zeggen: op naar Haarlem! En wie weet treffen we elkaar.