Libelle's Angelique: 'Eigenlijk ben ik een modemeisje...'

Creatief

Winter in Haarlem. Ik zie haar staan bij een bloemenstalletje, opvallend door haar bijzondere jas, lange vlechten en glitterbroek. Ik zie een vrouw met een uitgesproken stijl: Angelique Jansen (1963). “Dit is echt weer voor deze behaaglijke jas, die ik tweedehands heb kocht. Bijna alles wat ik koop is trouwens tweedehands, ook m’n meubels. Misschien heeft het er mee te maken dat m’n vader antiquair was. Interesse in mode heb ik van m’n moeder, zij is nog altijd creatief bezig: breien, borduren, kleding maken, stof versieren. Vroeger maakte ze ook veel voor mij en heeft mij geleerd om m’n eigen kleding te maken. Toen ik een jaar of 15 was droeg ik elke week een andere set als ik uitging. Op die leeftijd was m’n grootste angst om iemand tegen te komen die bijvoorbeeld dezelfde blouse droeg. En nog steeds maak ik ’t zelf als ik iets niet kan vinden wat ik in m’n hoofd heb.”

Libelle's Angelique: 'Eigenlijk ben ik een modemeisje...'

Eigenlijk ben ik een modemeisje

“Ik ben Creatief Manager bij de redactie van Libelle, ik ben o.a. verantwoordelijk voor de creatieve invulling van de Libelle Zomerweek. Ik bedenk elk jaar een concept en zorg ervoor dat het consequent wordt doorgevoerd in de hele aankleding. Allemaal met als doel onze lezeressen (er komen rond 85.000 bezoekers in één week) een fantastische beleving te bieden. Uiteraard in samenwerking met collega’s van de Libelle Zomerweek Event afdeling. Dit jaar hebben we, samen met Miss Etam, een speciale stippencollectie ontworpen. Daarnaast werk ik voor Libelle TV, ik maak filmpjes over allerlei creatieve onderwerpen. Van het appliceren van stippen op een sweater, het maken van pompoenen tot het schikken van een (natuur) bloemen boeket. Eigenlijk ben ik een modemeisje en dat komt altijd weer terug. Ik heb de modeopleiding (Artez) in Arnhem afgerond. Twee jaar geleden heb ik een hersenbloeding gehad en ben daardoor een tijd uit de running geweest. Gelukkig ben ik weer helemaal hersteld, maar sindsdien moet ik m’n tijd wel goed verdelen. Mijn zoon en m’n werk zijn heel belangrijk voor me, sociale contacten schieten er soms een beetje bij in.”

Glitters

Libelle's Angelique: 'Eigenlijk ben ik een modemeisje...'

“Deze broek heb ik overigens wel nieuw gekocht. Het is inmiddels m’n derde glitter broek. Tijdens de Kerstvakantie had ik er eentje aan, toen ik ’s avonds laat bij vrienden wegging zat hun huis onder de glitters. Van H&M kreeg ik keurig een nieuw exemplaar toegestuurd, maar toen ik die voor het eerst aanhad, zat mijn eigen huis onder. De stof bleek gewoon niet goed gemaakt. De aanhouder wint: deze is prima. Als ik deze aanheb is er thuis geen glitter te vinden. De laarsjes van Jill Sander heb ik nieuw gekocht in de uitverkoop bij de Bijenkorf. Ze waren niet goedkoop, maar ze gaan al heel lang mee en ik loop er heerlijk op.”

“Deze ring is een ‘glazen oog’. Gemaakt door iemand die ook glazen ogen voor mensen maakt.”

Grijs

“M’n (puber)zoon vindt het niks, maar ik heb besloten om m’n haar te laten uitgroeien. Het zal nog wel een tijd duren en misschien kom ik gaandeweg wel in de verleiding om het weer te laten kleuren. Maar vooralsnog ga ik voor grijs.”

Libelle's Angelique: 'Eigenlijk ben ik een modemeisje...'

“Ik wil graag nieuwe dingen doen! Daarom ga ik binnenkort ook vloggen over de Libelle Zomerweek!”

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]