MADE IN ITALY – in tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam

 

Door Elly van Zutphen

Museum vol Italiaans design

Een van mijn favoriete musea is het tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Zo’n plek waar je heerlijk kunt wegdromen bij wat er zoal aan je arm zou kunnen hangen….

MADE IN ITALY – in tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam

Handtas van donkerrood leer met handvat en sluiting van bamboe, Gucci, Florence, 1960-1970 – Zwarte leren handtas met rijk gedecoreerde zilveren beugel, Elsa Schiaparelli, VS, 1950-1960 – Handtas van witte kunststof gedecoreerd met vloeiende chocolade van kunststof en goudkleurig hart, Moschino, Milaan, 1996.

MADE IN ITALY – in tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam

Handtas van velours met veelkleurig abstract motief, Emilio Pucci, Florence, ca. 1960.

Made in Italy

Deze zomer bevindt het museum, dat onlangs feestelijk haar totaal gerenoveerde derde etage opende, zich in Italiaanse sferen. Italiaanse mode is wereldwijd een begrip, maar wat maakt die tas, schoen of die jurk nou zo uitgesproken Italiaans? In het tassenmuseum kun je dit ontdekken aan de hand van onder andere mode en accessoires van Prada, Gucci en Dolce & Gabbana. Ontwerpen die ooit gedragen werden door beroemdheden zoals Sophia Loren, Barbra Streisand en Lady Gaga.

 

 

MADE IN ITALY – in tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam

Deze tentoonstelling kwam tot stand met behulp van de Italiaanse verzamelaar Giorgio Forni die vele bijzondere designs beschikbaar stelde en met hulp van het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam. De tentoonstelling is de hele zomer te zien, tot en met 23 september te zien.

 

 

Wist je trouwens dat dit museum ook een eigen Tassenwinkel heeft? Met een breed assortiment van tassen en accessoires van Nederlandse en buitenlandse ontwerpers.

Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573, 1017 CD Amsterdam

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This