Mag ik Elly van Zutphen even aan je voorstellen

Interview met Elly

Het gaat goed met MisjaB. Zo goed, dat het tijd is voor een extra redacteur. En wie kan dat beter zijn dan Elly van Zutphen. Een vrouw van ongeveer dezelfde leeftijd, met ruime ervaring in mode, beauty én beeld. En een collega die ook ervaring heeft in het schrijven, niet alleen voor diverse tijdschriften, maar ook voor haar eigen blog. Elly gaat voor MisjaB schrijven over de nieuwste beauty producten, zij deelt haar gouden tips op het gebied van cosmetica met de lezers van MisjaB. En als je er vragen over hebt dan kun je uiteraard bij haar terecht. Daarnaast gaat zij ons op de hoogte houden van nieuws en achtergrond verhalen op het gebied van mode, kunst en cultuur. Om nóg iets meer over Elly te weten te komen heb ik haar geïnterviewd.

Wordt het niet eens tijd om te stoppen met werken?

“Officieel ben ik met pensioen, maar niets doen zit niet in mijn karakter. Ik heb eigenlijk altijd voor tijdschriften gewerkt en begon mijn carrière op jonge leeftijd bij VIVA waar ik al snel chef mode en beauty redacteur werd. Daarna kreeg ik dezelfde functie bij Marie Claire en vervolgens werd ik gevraagd om hoofdredacteur te worden bij Elegance. Na mijn vertrek bij Elegance heb ik nog een aantal jaren als ad interim gewerkt, onder andere als adjunct bij Margriet en als hoofdredacteur bij KnipMODE. Na wat uitstapjes buiten de tijdschriften wereld heb ik een paar jaren met een vriendin een website gehad. Een van de eerste websites met als doelgroep vrouwen van boven de vijftig. Wij schreven dus over onderwerpen die met name vrouwen van onze leeftijd interessant vinden op het gebied van mode, beauty, gezondheid, kunst en cultuur. Erg leuk om te doen en bovendien heb ik mij hierdoor kunnen bekwamen in de wereld van social media.”

Mag ik Elly even aan je voorstellen

Hoe ziet jouw leven er nu uit?

“Ik ben getrouwd met Adriaan, woon in Amsterdam en samen hebben wij drie kinderen. Mijn man heeft een dochter en twee kleinkinderen en ik heb twee zonen. De vrouw van mijn oudste zoon is in verwachting en ik verheug mij enorm op de komst van een kleinkind. Vanaf dat de jongens klein waren heb ik een vakantiehuis in Frankrijk. Sinds een paar jaar brengen wij daar een groot gedeelte van de zomer door. Een geweldige plek waar wij ‘qualitytime’ ervaren met de kinderen, hun liefdes, kleinkinderen en met onze vrienden. Maar ook een plek waar flink wordt geklust, getuinierd, gesport en waar wij anderszins creatief bezig kunnen zijn. Want daar houden wij beiden van!”

Nieuwsgierig

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Ik lees de kranten, kan het niet laten om af en toe een tijdschrift te kopen en kijk naar nieuwsrubrieken op TV. Er zijn geen specifieke bloggers, vloggers of zogenaamde ‘influencers’ die er voor zorgen dat ik op de hoogte blijf van lifestyle onderwerpen. Het zijn vooral gesprekken met mijn vriendinnen en de jonge mensen die ik regelmatig ontmoet. Wat ik zelf al surfend oppak via social media en mijn aangeboren nieuwsgierigheid. Al die dingen bij elkaar zorgen dat ik op de hoogte blijf van datgene wat er gaande is. En dan met name de onderwerpen die mij interesseren en die passen bij mijn levensfase. Tja, daar zit wel het een en ander tussen dat ik graag wil delen met de lezers van MisjaB.”

Mag ik Elly even aan je voorstellen

Ik ben heel blij dat Elly ook voor MisjaB gaat schrijven. Ik kan niet wachten tot haar eerste tips over cosmetica !

 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This