Make-up aanpassen voor een avondje uit, zo doe je dat | MisjaB.nl

 

Van dag naar avond make-up

Visagiste Marion Willemsen heeft jarenlange ervaring en werkt veel voor theater en tv programma’s. Marion laat zien hoe je dag make-up aanpast voor een avondje uit. Bij kaars- of kunstlicht mag het allemaal nét iets meer aangezet worden, het mag iets uitbundiger. Marion: “Eerst werk ik de camouflage bij, ik gebruik nu Isadora in crème vorm, in dezelfde tint als je huid en alleen daar waar nodig. De plekjes rond je ogen, je mond en je neus camoufleer ik ook. Daarna volgt de foundation.”

Foundation

“Voor de avond gebruik ik iets dikkere foundation. Ik werk met twee tinten, nr. 1 en 2 van Lancôme, teint Idole Ultra. Onder je ogen gebruik ik de lichtste. Ook een beetje op je oorschelpen. Die kunnen, als je het warm krijgt, zo rood worden. Daarna een beetje losse poeder erover.”

Oogschaduw

“Voor je ogen gebruik ik oogschaduw uit het grijs/blauwe palet van MACOnder de wenkbrauw breng ik een beetje lichte oogschaduw aan en een beetje zilver in de ooghoek. Aan de zijkant iets meer blauw dan overdag. Langs de bovenste wimperrand maak ik met de donkerste kleur uit het palet een driehoekje. Daarna ga ik dit voorzichtig, van buiten naar binnen, uitvagen en laat ik het in elkaar overlopen. Ook aan de onderkant een klein vleugje blauw en een donkerder hoekje. Ook dit vervaag ik voorzichtig, tot halverwege je oogbol. De arcadeboog maak ik met een zachte kwast ook iets donkerder, ook hier werk ik van buiten naar binnen. Je mascara werk ik ook een beetje bij.”

Rouge en lipstick

“Ik heb de Peach blush van MAC voor jou gebruikt, ik ga er nog een keer met de kwast overheen. Het jukbeen laat ik vrij, omdat daar het licht op valt en dat geeft licht aan je ogen. Ik adviseer om geen glans aan te brengen op het jukbeen. Glans accentueert (eventuele) rimpels. Als alternatief kun je hiervoor een klein beetje van een matte, lichte oogschaduw gebruiken.Tot slot de lipstick. Voor de avond-look kies ik een iets donkerder tint roze: Paramount van MAC.”

Ook een ‘avondje uit’ kapsel

Volgens Marion hoort bij zo’n avond look ook een ander kapsel. Met behulp van styling gel, krultang en een föhn creërt ze een heel nieuwe look. Hieronder ze je het resultaat én het verschil met de dagelijkse make-up. Al met al is het niet zoveel werk om het aan te passen. Ik ga aan de slag en het kapsel ga ik ook zelf uitproberen. Een mooie uitdaging zo vlak voor Kerst.

Make-up aanpassen voor een avondje uit, zo doe je dat

Hier lees je meer tips van Marion en hier de uitgebreide post over de dagelijkse make up.

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]