Mance

Wie wat bewaart…

Mance heb ik gefotografeerd na afloop van een golf wedstrijd op de Heelsumse. Toen ik haar zag in deze ‘marine look’ wist ik meteen waar ik haar wilde fotograferen. Aan de buitenlant van het clubhuis is deze mooie ronding gemaakt, afgewerkt met hout. Het doet mij heel erg denken aan het dek van een schip. Mance: “Ik bewaar alles. Deze broek (van Pauw) heb ik al 6 jaar, hij past nu weer in het modebeeld. Het vest heb ik al zeker 20 jaar. Het hoort bij een langere jas, met brede revers. Die jas moet ik misschien eens laten vermaken, dan kan ik het ook weer als set dragen. De schoenen zijn van Paul Noyen. Ik ben dol op mannenkleding, een blazer kan bijvoorbeeld ook heel mooi staan.”

portret Mance

Inspiratie

“Liefde voor kleding heb ik altijd gehad, zowel mijn moeder als mijn vader hielden van mooie spullen. Vroeger hadden de mensen over het algemeen niet zo’n uitgebreide garderobe, maar ze kleedden zich beter. Ze kochten niet zoveel, maar de kwaliteit was goed. Naast kleding ben ik ook geïnteresseerd in inrichting, eigenlijk in alles wat met vormgeving en styling te maken heeft. Ter inspiratie blader ik graag in tijdschriften, plaatjes kijken heb ik nodig. Daarvoor ga ik trouwens ook graag naar een stad.”

detail Mance