Mannen met sieraden

Street style met sieraad

Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van  Galerie RA in Amsterdam heb ik op verzoek van eigenaar Paul Derrez een serie van 12 foto’s gemaakt. Niet alleen vrouwen met opvallende sieraden, maar ook mannen. Ik mocht de mannen en vrouwen uitkiezen, Paul Derrez koos voor elk een passend sieraad. Dit is Ton of Holland, kunstenaar en docent Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft. Ton draagt twee hangers, ontworpen door Paul Derrez, die naast het runnen van de galerie, ook sieraden en zilveren gebruiksvoorwerpen ontwerpt. Hieronder ook een foto van Ton zonder de hangers.

Mannen met sieraden

Spannender dan een pochet

Mannen met sieraden

Rob Bax is een man met een voorliefde voor schoenen. Geen gewone, maar het liefst kleurrijke en opvallende exemplaren. Naast een stoer horloge, draagt hij doorgaans geen sieraden. Toch vond hij het leuk om voor deze gelegenheid er een op te spelden. Het is een broche gemaakt door Carina Shoshtary. Uiteraard heb ik ook een foto zonder gemaakt. Ik vind dat het z’n outfit afmaakt, het heeft een beetje het effect van een pochet. Maar zo’n broche is natuurlijk iets spannender en tegelijk een mooi ‘conversation piece’. Ik denk dat je met zo’n opvallend sieraad gauw in gesprek bent.

Mannen met sieraden

Steven met een vis

Mannen met sieraden

Steven Oprinsen was kunstenaar (overleden in 2021) en een man die graag opvallende kleding en/of -details droeg. Zo knoopte hij z’n shawls of stropdas altijd nét even anders. Het sieraad dat Paul voor hem heeft uitgekozen is gemaakt door Jie Sun. Een ontwerper die momenteel vanuit Shanghai werkt. Het sieraad kreeg de naam “Vis die naar binnen zwemt’. Het is de achterste helft van de vis, prachtig gemaakt met schubben en een staartje.

Mannen met sieraden

Sieraden maken (ook) de man, dat laten deze foto’s zien.

Mannen met een bijzonder sieraad

Ik heb deze mannen eerder gefotografeerd voor mijn blog: Ton, Steven en Rob.

De hele serie foto’s die ik voor Galerie RA maakte, is binnenkort te zien tijdens Rotterdam Contemporary Art Fair van 8 tot 12 februari 2017 in het World Trade Centre.