Margareth-vd-Werf-Sukha | MisjaB.nl

Als ik door de Haarlemmerstraat in Amsterdam loop, sla ik Sukha eigenlijk nooit over. Dat komt doordat er altijd een bijzondere tekst of spreuk met verf op het winkelraam staat. Er mooie, eerlijk gemaakte spullen worden verkocht en die ook nog eens op een heel aantrekkelijke manier zijn geëtaleerd. Loop daar dan maar eens aan voorbij. Meestal maak ik daarom even tijd om er naar binnen te gaan. Dit keer zit er een leuke vrouw op het bankje voor de winkel.

Sukha in de Haarlemmerstraat

Het blijkt Margareth van der Werf (1960), ze werkt bij Sukha én ik mag haar fotograferen. Margareth: “Ik werk hier nu bijna 5 jaar. Vanaf het eerste moment voel ik me als een vis in het water. Het is een fijn pand, het voelt een beetje als thuiskomen. Er worden prachtige spullen verkocht en ik mag ook voor een gedeelte aan de inkoop meewerken. Voor Sukha is duurzaamheid en goede produktieplekken heel belangrijk, dat spreekt me ook erg aan. Ik vind het heel belangrijk dat de consument een ander bewustzijn gaat ontwikkelen. Irene Mertens, de eigenaar, is een ondernemer met een groot hart en ze heeft een fijn en bevlogen team om zich heen verzameld.

Margareth-vd-Werf Sukha | MisjaB.nl

Androgyn

Het pak dat ik aanheb is van KOI (Kings Of Indigo). Het is een duurzaam en Nederlands jeanslabel. Het is gemaakt van organic cotton en het zit heel comfortabel. Ik voel me er altijd lekker in. Geen wonder dat ik er al een jaar ‘in woon’. Ik hou van mooie, een beetje stoere, classic en uniformachtige kleding. Een beetje androgyn ook. Ik ben een fan van de ontwerpen van Monique van Heist en ik draag graag kleding van Humanoid.

Marageth-vd-Werf-_Sukha | MisjaB.nl

‘One of a kind’ shawls

Het is als een grap begonnen. Een jaar of 8 geleden maakte ik voor een vriendin een shawl met restmateriaal wat ik nog had liggen. Ik vond het zo leuk om te doen en ik kreeg er veel positieve reacties op. Het balletje is toen vanzelf gaan rollen. Ik ben toen gestart met 1 oak, het staat voor ‘one of a kind’. Elke shawl die ik maak is uniek. Ik werk veel met zijde, linnen, zachte velours en imitatie bont. Als ik maar even de tijd heb loop ik te scharrelen, op zoek naar mooie stoffen en gekke dingen die ik ervoor kan gebruiken. Het worden op die manier allemaal kleine verhaaltjes. Ik maak ze niet alleen voor vrouwen, mannen dragen mijn shalws ook. In plaats van een stropdas of gewoon bij een trui.

 

 

Sukha--MisjaBnl

Bij Sukha staan altijd fantastische spreuken op het raam én in de winkel.

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This