Margriets 60 boven de 60

Dat er in de media steeds meer aandacht is voor iéts oudere vrouwen en mannen is een prachtige ontwikkeling. Denk aan omroep Max, Zin magazine, Margriet, Nouveau en Libelle. Margriet gaat nog een stapje verder en heeft de lijst 60 boven de 60 samengesteld. Margriet: “Voor jongeren zijn er talloze talentenlijsten en verkiezingen: meestal zijn die gericht op kandidaten tot dertig jaar. Terwijl bij zestigplussers ook heel veel talent rondloopt. Hoog tijd om díe personen te laten zien. Daarom: Margriets 60 boven 60″.

Margriets 60 boven 60

Talentvolle vrouwen

Wat een geweldig initiatief! De lijst van 60 vrouwen boven de zestig is verdeeld in 6 categorieën: Maatschappij, Wetenschap, Media, Politiek & Bedrijfsleven, Mode, Design & Lifestyle en Kunst & Cltuur. Margriet: “Het is een unieke lijst vol talentvolle vrouwen in Nederland boven de zestig jaar. Zij hebben baanbrekend werk verricht, anderen geïnspireerd met hun vakkennis en/of de weg vrijgemaakt voor andere vrouwen. Kortom: vrouwen die het verschil maken.”

Mode, Design & Lifestyle

Wat een eer dat ik ook hiervoor ben genomineerd en tusen al deze talentvolle vrouwen sta in de categorie Mode, Design en Llifestyle! Margriet: “Misja Beijers is modeblogger, fotografe, influencer en auteur van Oog voor stijl. Streetstyle is niet voorbehouden aan jongeren, vindt Misja. Wie goed kijkt, ziet dat de publieke ruimte vergeven is van inspirerende, goedgeklede ouderen. Die ouderen zet ze op de foto en de foto’s plaatst ze op haar blog Misjab.nl. Zo is de straatfotografe zelf ook een inspiratiebron.”

Stem je ook?

Het goede nieuws is dat je nog kunst stemmen! Per categorie kun je één stem uitbrengen via Margriet 60boven60. Het blijft nog even spannend, want begin oktober worden de winnaars per categorie bekend gemaakt.