Tijdens de Fashion Week in Amsterdam zie ik in de verte een dame lopen, met een prachtige krullenbos. Bij kennismaking blijkt dat we elkaar al een tijdje volgen via Instagram. We hadden al een vage afspraak om elkaar eens te treffen, maar zo’n spontane ontmoeting is nog veel leuker! Natuurlijk mag ik haar fotograferen en ze vertelt over haar nieuwe plannen.

Personal shopper Marjon Sars

Personal shopper Marjon Sars Go-for-it-girls| MisjaB.nl

Marjon Sars (53):  “Ik werk al zestien jaar als personal shopper. Ik voorzie mijn klanten elk seizoen van een nieuwe garderobe. Of ik help mensen die op zoek zijn naar een nieuwe stijl. Daarnaast geef ik bij bedrijven workshops op het gebied van (re)styling. Ik weet dat veel 40 plussers graag advies willen op het gebied van mode, kleding en make-up. Er zijn genoeg jonge ‘vloggers’ die filmpjes maken voor jonge meiden, maar voor onze doelgroep nog niet. Het is daarom tijd voor mijn nieuwe plannen.

Your personal shopper TV

Ik begin daarom met een nieuw project: Your personal shopper TV via mijn eigen kanaal op YouTube. Ik bied mensen een Metamorfose aan in mijn eigen studio. Niet alleen met kleding. Er is ook een visagiste die laat zien wat je allemaal met make-up kunt doen. Daar maken we een filmpje van voor You Tube. Ook kunnen mensen zich opgeven om mijn volgende model te zijn.
Daarnaast wil ik filmpjes maken met tips. Bijvoorbeeld: wat neem je mee als je voor een zakelijke reis op pad gaat (met een klein koffertje). Ik laat zien dat je kledingstukken, zoals de jas die ik vandaag draag, (van Rika) ook als jurk kunt dragen.

Personal shopper Marjon Sars Go-for-it-girls| MisjaB.nl

Tips voor elk figuur

Ik ga tips geven hoe je je het best kunt kleden bij het figuur dat je hebt. Dit geldt voor alle types die we onderscheiden bij een vrouw: een appel, een peer, de plank en de zandloper.
De trends van ieder seizoen komen aan bod en allerlei andere onderwerpen waar een vrouw vragen over heeft. Ook de visagiste gaat tips geven over nieuwe producten, hoe je bepaalde producten aanbrengt en welke het best passen bij je huid.

Personal shopper Marjon Sars Go-for-it-girls| MisjaB.nl
Deze leren culotte is van Malene Birger. De tas is van Martin Margiela, zonnebril van Zara en deze laarsjes heb ik al zo lang, ik weet niet meer welk merk het is. Ik hou ervan om verschillende merken met elkaar te combineren. Als je dat doet, ontstaat ook je eigen stijl. Je hoeft niet uitsluitend dure kleding te dragen om een mooie combinatie te krijgen. Ik draag bij deze culotte ook wel eens een kanten bloesje van Zara van € 29.

Stijlicoon

Ik word zo ontzettend blij van Iris Apfel, zij is een voorbeeld voor ons allemaal. Een paar jaar geleden werden oudere vrouwen ook voor shows op de catwalk gevraagd, maar dat idee lijkt weer een beetje overgewaaid. Maar het wordt vast wel weer eens opgepakt. In ieder geval vind ik het belangrijk dat je er, ook als je iets ouder wordt, goed uit blijft zien.
Dus: go for it girls!

‘Fashions fade, style is eternal’

Dit is een van m’n favoriete uitspraken van Yves Saint Laurent: ‘Mode is vluchtig, stijl is voor altijd’.

Personal shopper Marjon Sars Go-for-it-girls| MisjaB.nl

Marjon’s gouden tip

Draag een (zonne)bril met donkere glazen en de rimpels rond je ogen zijn verdwenen!

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.[mc4wp_form id=”19136″]