mbMatti-Berglund-Kopenhagen-MisjaB-IMG_1872

 

Jas

 

In veel steden vind je, nét buiten het winkelgebied de straatjes met de leukste winkels. Zo ook in Kopenhagen. Hier vind je de vintage winkels en kleinere boutiques. En er wonen veel kunstenaars, of ze hebben er hun atelier. De wijk wordt daarom ook wel de ‘Marais van Kopenhagen’ genoemd. In de Studiestræde kom ik iemand tegen in een opvallend gekleurde jas. Het blijkt kunstenares Matti Berglund.

mbMatti-Berglund-Kopenhagen-MisjaB-IMG_1870


Matti
 (1961): “Ik ben geboren in Noorwegen. Een groot gedeelte van m’n jeugd heb in Santa Barbara in the USA gewoond. Daar heb ik ook m’n studie BFA (Bachelor of Fine Arts) aan de University van Denver afgerond. Daarna heb ik ook een paar jaar in Zweden gewoond. Nu woon ik in Kopenhagen. Het is een fijne stad, het maakt deel uit van Europa. Het is groter dan Oslo en toch is alles te voet of op de fiets bereikbaar. Ik werk vanuit een studio in het centrum. Het is daarom in veel opzichten voor mij een perfecte stad om als kunstenaar in te werken en te wonen. Deze stad past mij als een jas.

 

Mijn voorkeur voor zwart

 

mbMatti-Berglund-Kopenhagen-MisjaB-IMG_1874
Meestal draag ik zwarte kleding. Ik hou erg van zwart en vind het ook wel makkelijk. Je hoeft er niet zo over na te denken, het past tenslotte allemaal bij elkaar. De jas van Missoni die ik vandaag draag, vind ik af en toe heel leuk om te combineren met al het zwart. Omdat er zoveel kleuren in verwerkt zijn, word ik er vrolijk van. En m’n outfit wordt er meteen een beetje ‘edgy’ door. Ik vind dat Deense vrouwen over het algemeen goed gekleed zijn. Het moet wel praktisch zijn, omdat ze, zeker hier in Kopenhagen, heel veel fietsen. Maar het lijkt wel of ze er van nature een oog voor hebben.

 

Tas

 

mbMatti-Berglund-Kopenhagen-MisjaB-IMG_1875
De voorkant van deze tas heb ik ooit eens in een tweedehands winkel in Colorado gekocht. Ik kan me voorstellen dat iemand er ongetwijfeld heel druk mee is geweest om het te maken. De linnen tas vond ik op een rommelmarkt in Frankrijk. Aan de achterkant bleken mijn initialen te zijn geborduurd: MB Dus deze tas was echt voor mij bestemd.
Het ‘kunstwerk’ uit Colorado heb ik er toen zelf opgemaakt. Ik vind het een perfecte combinatie.

 

mbMatti-Berglund-Kopenhagen-MisjaB-IMG_1873

 Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.[mc4wp_form id=”19136″]