Door Elly van Zutphen

 

Nachtcrèmes

Met deze crèmes kun je de nacht doorbrengen

Terwijl jij ligt te slapen kun je je huid aan het werk zetten en daadwerkelijk een schoonheidsslaap doen. De huid herstelt zich ‘s nachts stukken beter dan overdag. Nachtcrèmes geven dat proces een extra duwtje in de rug.

Ook je huid is ’s nachts in rust. Zowel je lijf als de huid hebben dan de tijd om te herstellen: cellen repareren, ‘voedingsstoffen’ opnemen en dode cellen afvoeren. Nachtcrèmes bevatten werkzame stoffen die al die processen ondersteunen. Voldoende reden om te kiezen voor zo’n lekker actieve crème.

nachtcrèmes

In de olie

Lancaster heeft zich sinds haar oprichting in 1946 intensief bezig gehouden met milieu invloeden en de impact die dit heeft op de kwaliteit van de huid. Sindsdien is er heel wat gebeurd. Nieuw onderzoek toonde aan dat ook de serie Total Age Correction aan verandering toe was. Zo ontstond een verbeterende formule. Gericht op de aanpak van rimpels, verslapping van de huid, pigmentvlekken en de natuurlijke gloed van de huid. Een van de producten binnen deze serie is de RETINOL-IN-OIL-NIGHT CREAM. Speciaal ontwikkeld om herstellende, regenererende en hydraterende functies te stimuleren die van nature ’s nachts plaatsvinden. Deze crème bevat dan ook de hoogste concentratie retinol en soja-extract, die tezamen met alle andere aanwezige ingrediënten de huid een optimale boost geven. Het is een fijne, zachte crème met alle voordelen van een voedende olie, zonder plakkerig aan te voelen (50 ml € 90).

nachtcrèmes

Tijdloze schoonheid

Ook bij Olaz vindt men dat iedereen tijdloos mooi kan zijn en daar zijn wij het uiteraard mee eens! De Regenerist lijn van dit merk kreeg een nieuwe formule waardoor tekenen van vermoeidheid beter worden bestreden en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Dit kan allemaal ’s nachts in werking worden gezet met OLAZ REGENERIST 3-ZONE verstevigend serum en met de anti-verouderings nachtcrème. Beide producten hydrateren de huid, verbeteren de teint en pakken fijne lijntjes en rimpels aan (beide € 32,99).

nachtcrèmes

Zo zwart als de nacht

Ook erg goed voor in bed is BABOR AMPOULE CONCENTRATES ACTIVE NIGHT FLUID. De werkzame ingrediënten in deze ampullen zijn net zo donker als de nacht en doen tijdens de ‘kleine uurtjes’ het zware werk. Een extract uit zwarte alg herstelt de dermis ( de huidlaag waar onder andere veel collageen bindweefsel in zit) en bestrijdt rimpels. Truffelextract activeert de natuurlijke collageen productie en een extract uit de zwarte wilg verhoogt de cel vernieuwing (7 ampullen van 2 ml € 33,50).

nachtcrèmes

Pure vitamine A

Dermalogica heeft een nachtcrème die gebruik maakt van één van de meest krachtige anti-aging ingrediënten van dit moment: Retinol, ofwel pure vitamine A. OVERNIGHT RETINOL REPAIR stimuleert de celvernieuwing, vermindert tekenen van voortijdige huidveroudering, verbetert de huidskleur en verstevigt de huid. De crème bevat als hoofdbestanddeel maar liefst 0.5% Retinol. Dit zorgt voor een duidelijk zichtbaar herstel van huidstructuur, het stimuleert de celdeling, celvernieuwing en de aanmaak van collageen. En het maakt de opperhuid wat dikker. Bij deze crème wordt een tube ‘Buffer Cream’ geleverd, om de huid rustig te laten wennen aan de Retinol (€ 119,90 ).

nachtcrèmes

Natuurlijk !

Het merk Annemarie Börlind is gespecialiseerd in natuur cosmetica. De filosofie van dit merk is dat de natuur een schat aan hoog werkzame ingrediënten voortbrengt. Die vormen een optimale basis voor moderne effectieve cosmetica. De anti-aging verzorgings serie LL Generation bevat een nachtcrème waarin de natuur middels het LL-biocomplex volop aanwezig is. Een combinatie van natuurlijk verzorgende werkzame bestanddelen, waaronder bio-sesamolie, bevordert de regeneratie. Het stimuleert de celvernieuwing en vitaliseert de huid terwijl jij je ogen dicht hebt (50 ml € 36,50).

nachtcrèmes

Twee in één balsem

Eigenlijk is dit product een cleanser voor je gezicht en hals, maar als je je huid nu echt een nacht lang wat extra’s wilt geven dan kun je deze balm ook heel goed als overnight moisturizer gebruiken. De TWO-IN-ONE-BALM van Sara Rosalie is helemaal op basis van natuurlijke ingrediënten (goedgekeurd door Ecocert) waarbij lanoline de basis is van alle producten. Dit heeft dezelfde moleculaire structuur als de oliën van onze eigen huid. Het hydrateert, beschermt en kan als geen ander vocht vasthouden. En er zitten natuurlijk nog allerlei andere weldadige oliën in dit potje, zoals kokosolie tegen huidirritaties, avocado-olie die rijk is aan vitaminen en onverzadigde vetzuren en goudsbloemolie voor een zachte huid. Ik zou zeggen: een nachtje in de balsem liggen kan geen kwaad (50 ml € 36). www.purebeautyboutique.nl

nachtcrèmes

Een druppel magie

Voor iets heel exclusiefs kun je ’s nachts terecht bij La Prairie. Met één druppel PLATINUM RARE CELLULAR NIGHT ziet je huid er in de ochtend als herboren uit. Dit serum zorgt door middel van celtherapie voor verjonging van de huid. Het merk La Prairie is voorloper op het gebied van celtherapie. Hiermee wordt het regeneratie proces van de huid aangepakt. Dat wil zeggen dat de aanmaak van nieuwe cellen een boost krijgt en de natuurlijke ontgifting wordt gestimuleerd. Eigenlijk alles wat de huid nodig heeft wordt middels die ene druppel toegevoegd. Ik zal niet zeggen dat je jezelf als je ’s ochtends wakker wordt niet meer herkent in de spiegel, maar de huid voelt na korte tijd toch echt steviger aan. De structuur is verbeterd en rimpeltjes zijn zichtbaar minder. Er hangt wel een prijskaartje aan (€ 1062).

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This