door: MisjaB

Nieuw of tweedehands

Een hele grote tweedehands winkel is niks voor mij. Zo’n winkel waar je kleding per kilo kunt kopen bijvoorbeeld. Er is teveel, ik kan niet kiezen, eigenlijk haak ik bij binnenkomst al af. Overigens heb ik dat ook in een grote winkel waar uitsluitend nieuwe kleding wordt verkocht. Het moet niet overvol hangen, want dan krijg ik last van keuzestress. En dat vergalt m’n plezier. Daarom gedij ik beter in kleinere winkels, waar het overzichtelijk is. Tweedehands en/of vintage vind ik het leukst, omdat je de merken die ze op dat moment in huis hebben niet op de etalageruit vermeld ziet staan. Dus het is altijd spannend wat je zult aantreffen. En zeker niet onbelangrijk, je kunt er soms voor veel minder dan de nieuwprijs geweldige vondsten doen. Hieronder een paar toppers uit m’n kast.

Mijn beste tweedehands aankopen

Net op tijd

De blouse op deze foto heb ik gevonden bij mijn favoriete tweedehands winkel in Antwerpen: Rosier 41. Ik was er met een vriendin en had wel een aantal dingen gepast, maar er zat niets bij dat ik wilde kopen. Bij het weggaan viel mijn oog op een paspop met deze blouse. Hij bleek perfect te passen. De kleuren zijn goed te combineren, in ieder geval met zwart en thuis bleek het ook een leuke combi met deze broek. Beiden overigens van Dries van Noten. De blouse is echt een aanwinst, ik ben er heel blij mee. De broek heb ik gekocht bij Kolifleur. Een winkel die er helaas niet meer is, maar het is hun plan om van tijd tot tijd tijdens een weekend een pop-up store te openen.

Mijn beste tweedehands aankopen

 

Vintage curators

Sinds een tijdje is Haarlem een bijzondere tweedehands winkel rijker: Vintage Curators. (2023: Helaas, deze winkel is permanent gesloten). Echt gevaarlijk voor mij om daar binnen te wandelen. Negen van de tien keer zie ik iets dat ik wel zou willen hebben, zoals deze trui. Het was nog volop zomer, maar ik was meteen gecharmeerd door én de kleuren én het model. Ik hou erg van zo’n col die net iets wijd uitstaat. Het is een eenvoudig model met een kleine rits verwerkt in de col. En aangezien ik de laatste tijd meer kleur wil dragen… Kortom, een perfecte aanwinst, die ook nog eens goed combineert bij veel dingen. De broche is overigens nieuw, gekocht bij Essentiel.

MisjaB.nlmb_-MG_9467

Topper

Je zou het niet zeggen als je mij op deze foto ziet, maar ik ben echt héél erg blij met dit zwarte hes van Dries van Noten. Dit is echt wel een topper in mijn garderobe! Het was mijn eerste aankoop ooit op een veiling. In de Akademie Vogue in Amsterdam werd een paar jaar geleden de uitgebreide fashion collectie van Joke Veeze geveild, de voormalig directrice van deze academie die helaas is overleden. Joke Veeze was een fervent fashion liefhebber en verzamelde in de loop der jaren een prachtige collectie met veel items van beroemde ontwerpers, w.o. Chanel, Issey Miyake, Dior, Yves Saint Laurent en Dries van Noten. De opbrengst van deze veiling is gebruikt ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde modestudenten van de Akademie Vogue. De gestipte col die ik erbij draag heb ik trouwens in de Clederij in Naarden gevonden. Een leuk adres in Naarden, met tweedehands kleding ‘as good as new’ zoals ze het zelf omschrijven.

 

Wist je trouwens dat je mij ook kunt volgen op Instagram ?