Haarlem, de leukste winkelstad

Haarlem staat bekend als leukste winkelstad van Nederland. Ik kan je vertellen dat het inderdaad zo is. Ik woon nu inmiddels 22 jaar met heel veel plezier in deze stad. De grote winkelstraten zijn makkelijk te vinden, maar er is natuurlijk veel meer! Een groot voordeel van winkelen in Haarlem is dat het overzichtelijk is. De winkels zijn allemaal op loopafstand van elkaar. Hieronder mijn favoriete adressen in Haarlem. En er zijn genoeg leuke eettentjes met, voor als het mooi weer is, fijne terrassen.

Warmoesstraat

Dit pittoreske straatje mag je niet overslaan als je een dagje in Haarlem bent. Je vindt er leuke winkels en adressen voor koffie en lunch.

Wolford, op nummer 28. De winkels van wolford kom je natuurlijk in veel steden tegen en in warenhuizen. Maar ik ga heel graag naar dit adres, omdat de eigenaresse je zo vakkundig helpt. Zo kocht ik er ook mijn netkousen.

Ottomania, op nummer 22 Het is geen kledingwinkel, maar heeft een unieke collectie, meest handgemaakte, spullen voor je interieur. Denk aan handdoeken, hamam doeken, dekens, glas- en aardewerk. Maar ook sieraden en slofjes. Zelf heb ik er Turkse leren slofjes gekocht, als ik die aan doe ga ik de deur niet meer uit!
Winkels Haarlem | MisjaB.nl

Kleine Houtstraat

In deze straat zit een van mijn favoriete 2dehands winkels: Vintage Curators. Een winkel om heel vaak even binnen te wandelen, want de collectie wisselt snel.

MisjaB.nlIMG_9031

PietersZoon
Kleine Houtstraat 36R
Winkels Haarlem | MisjaB.nl
Handgemaakte tassen in veel verschillende maten en soorten. Maar je vindt er ook schoenen van het merk Rollie en kleding.
winkels Haarlem | MisjaB.nl

Schagchelstraat

De Schagchelstraat is ook een van de bijzondere straatjes van Haarlem.
Winkels Haarlem | MisjaB.nl

Op nummer 7 vind je ID Hun motto: Even those who inspire us need a place te be inspired”Een favoriete winkel van mij, ik wandel er zelf met enige regelmaat binnen om verrast te worden. Fijne schoenen van o.a. Vagabond, kleding van o.a.Mödstrom, Just Female enz.
Maar je kunt er ook terecht voor leuke sokjes, handschoenen, tijdschriften en cadeaus (.a. van Hay)

Zoë Schagchelstraat 22
winkels Haarlem | MisjaB.nl
Als je op zoek bent naar een fleurige jurk moet je bij Zoë zijn. Merken: o.a. Ana Alcazar, Fox, Marie Mero

ONS
Schagchelstraat 37 Een atelier, waar je kunt kiezen welk ontwerp je wilt en zelf de stof daarvoor kunt kiezen. Een winkel, een kapsalon. Het is eigenlijk alles in één.

winkels Haarlem | MisjaB.nl

Schagchelstraat no. 2 Amigos


winkels Haarlem | MisjaB.nl
met veel mooie merken: o.a.  mijn favoriet Margriet Nannings en ML

Zijlstraat

Zijlstraat: Brand mission voor eco en flair fashion. Hun motto ‘Be conscious, think organic, love fashion’

winkels Haarlem | MisjaB.nl

Met de handige winkelroute van Hip shops Haarlem ontdek je ook de minderbekende winkelstraatjes, met de leukste winkels en de beste adresjes voor een lunch tussendoor of een afsluitend dinertje.