Een originele Steven Oprinsen

Truien, sweaters of T-shirts met een opdruk laat ik meestal aan mij voorbijgaan. Ik vind een opdruk vaak ’too much’ en niet zo bij mij passen. Het heeft er vast ook mee te maken dat ik niet zo groot ben (1.65m), waardoor er niet zoveel ruimte voor is. Toch ben ik onlangs overstag gegaan toen ik een van de T-shirts zag die Steven Oprinsen heeft gemaakt. Steven is kunstenaar en ik heb hem al meerdere keren gefotografeerd. Hij heeft inmiddels veel objecten beschilderd. Zoals een Fiat500, waar hij aanwerkte toen ik deze foto maakte. Maar hij heeft ook een gitaar van Douwe Bob, een Spiked fiets en Rehab schoenen en sneakers getekend in zijn karakteristieke stijl.

T-shirt en meer

Niet zo verwonderlijk dat Steven nu ook kleding heeft versierd met zijn tekeningen. Niet alleen T-shirts voor vrouwen, mannen en kinderen, maar ook hoodies en tassen. Alles van 100% katoen en met de hand beschilderd. Er is keuze uit verschillende afbeeldingen. Ik koos het motief met als naam Rome. Het is een zwarte tekening op een wit shirt, met – heel subtiel – een rode stip als enige accent.

 

Mijn nieuwste aanwinst: een originele Steven Oprinsen

Expositie in Twente

Toen ik naar een tentoonstelling van Claudy Jongstra in het Rijksmuseum Twenthe ging droeg ik het shirt voor het eerst. Claudy Jongstra (1963) is wereldwijd bekend vanwege haar monumentale wandtapijten en architecturale installaties van gevilte wol gekleurd met natuurlijke pigmenten. Ik vind haar (wand)kleden echt prachtig en origineel. Mocht je belangstelling hebben en er meer over willen weten voordat je afreist naar Twente, lees dan de blogpost van A grey lady with an attitude. De tentoonstelling loopt tot 1 november, dus mocht je in de gelegenheid zijn: ik vind het in ieder geval een aanrader! Ik combineerde het shirt met een tweedehands Prada broek (gekocht bij 2ndtime boutique.) De lange linnen blouse (jas) heb ik al zo lang dat de kleur een beetje begint te vervagen. Het merk is Bruno Antognini en bestaat volgens mij helemaal niet meer. Maar ik vind het model zo goed dat ik ‘m nog steeds met plezier draag. Opnieuw verven kan alleen als ik de juiste kleur tegenkom. Zwart is namelijk te hard, dus het moet bijvoorbeeld donkergrijs zijn. Als iemand een tip heeft hou ik me aanbevolen!

Deze tekening maakte Steven eens voor mij en staat te pronken op de kast. Steven zegt op zijn website: “Mijn werk is de belichaming van wat ik voel. Het is een uiting van mijn ziel. Via mijn schilderijen, tekeningen, Art on Product/New PopArt en Art on Jeans communiceer ik met de kijker. Het gaat mij niet om mooi of niet mooi maar wat men erin ziet. De subjectieve ervaring boeit mij het meest. Dan is voor mij de cirkel rond. “Ik vind het leuk dat ik nu toch eens een shirt met opdruk heb en ga uitproberen waar ik het nog meer mee kan combineren!

Mijn nieuwste aanwinst: een originele Steven Oprinsen

 

Pin It on Pinterest

Share This