Mijn stijl | MisjaB.nl

De stijl van Monique

Monique van Dalen (1958) woont in Delft. Ik ontmoet haar op het Empowerment event van Kijk haar, een stichting die werkzoekende 50+ vrouwen trainingen aanbiedt om zich krachtiger te kunnen profileren op de arbeidsmarkt. Monique helpt deze dag als vrijwilliger van Kijk Haar. Ze valt op: een stoere dame, met een chique uitstraling, precies zoals ze haar stijl zelf omschrijft: stoer, sober en chique.

Mijn stijl | MisjaB.nl

Hoe heeft je stijl zich ontwikkeld?

Monique: “Ik heb jarenlang bij de ANWB gewerkt als persvoorlichtster. Op m’n veertigste heb ik een switch gemaak. Samen met een vriendin zijn we een winkel begonnen in tweedehands merkkleding en nieuwe sieraden. Sinds afgelopen zomer, na ruim 17 jaar, zijn we ermee gestopt. Het was tijd voor nieuwe dingen. Ik vind het heel leuk om op lifestyle markten te staan. Ik verkoop leuke,  aparte sieraden en zijden sjaals die ik overal vandaan haal, ook uit het buitenland. Ik heb het niet van huis uit meegekregen. Door de jaren heen ontwikkel je een eigen stijl. In de tijd van de ANWB droeg ik gewoon een keurig mantelpakje. Maar wanneer je een eigen winkel hebt, een ‘snoepwinkel’, ontwikkel je een gevoel voor mode en diverse stijlen. In die tijd heeft mijn stijl zich ontwikkeld tot wat het nu is: stoer, sober en chique.”

Voorkeur

Mijn stijl | MisjaB.nl

“Ik koop zowel nieuw als vintage, de combinatie maakt het leuk. Ik erger mij aan de stoffen die vreselijk aanvoelen en de massaproductie. Ik struin altijd tweedehandswinkels af in de grote steden. Ik moet wel bekennen dat ik vroeger meer “pareltjes” vond. Tegenwoordig zijn de dames veel meer op de hoogte van mooie merken, waar dan ook een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Ik hecht trouwens niet zo aan m’n kleding. Er zijn een paar kledingstukken die ik fijn vind om te hebben, zoals m’n leren skinny broeken. Ik verkoop zelf ook regelmatig mijn kleding.”

Mijn Stijl | MisjaB.nl

“Ik koop tegenwoordig mijn bril bij Eyelove. Erg leuke brillen inclusief multifocale glazen voor maar 99 euro”.

Grijs

Monique heeft prachtig grijs, bijna wit haar. Monique: “Al vanaf m’n 50e verf ik m’n haar niet meer. Mijn moeder heeft ook mooi wit haar en staat haar erg goed. Ik begon met verven toen ik 15 jaar was. Ik heb alle kleuren gehad en ging daarvoor vaak naar Kinki kappers. Ik krijg regelmatig complimenten en omdat het op dit moment hip is, ook van jongeren. Dat is wel heel leuk. Jonge meiden die aan mij vragen hoe ik mijn haar verf. Leuk toch?”

Tip

Heb je nog een gouden tip? Monique: “Laat eens een kleurenanalyse doen. De juiste kleuren dragen doet wonderen. Je gaat stralen! In Delft kun je daarvoor terecht bij De Blauwen Hont.

Mijn stijl | MisjaB.nl

Mijn jasje is van Y.A.S, bij de Bijenkorf gekocht. De sneakers zijn van Oill Copenhagen, zij hebben leuke prints. De suede ketting komt van Versteegh in Utrecht, een groothandel waar ik vaak de sieraden inkocht voor de winkel.

Hieronder de ‘making of’ foto’s, gemaakt door Pieter van Stein, ook vrijwilliger voor Stichting Kijk Haar.

making-of

Wil je op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This