Mijn stijl: ter inspiratie een kijkje in mijn kast

Ter inspiratie

We hebben het dringende advies gekregen om zo min mogelijk op pad te gaan. Voor mij betekent het dat ik bijna geen gelegenheid meer heb op straat te fotograferen om daarmee mijn volgers te inspireren. De afgelopen tijd heb ik van verschillende kanten het verzoek gekregen om in plaats daarvan mijn eigen stijl wat vaker te laten zien. Dat doe ik al met enige regelmaat op Instagram, maar ik realiseer me dat niet iedereen een IG account heeft. Daarom bij deze wat foto’s van (nieuwe) combinaties uit mijn eigen kast. Laat ik er maar voor uitkomen: ik ben gek op mooie spullen. Heel vaak blijken de dingen die ik erg mooi vind qua kwaliteit, afwerking en kleur gemaakt door bekende ontwerpers. En uiteraard hangt daar ook bijpassend prijskaartje aan. En daar zit ‘m de kneep: zo’n prijskaartje komt niet altijd overeen met mijn banktegoed. Maar gelukkig is er heel veel tweedehands en vintage van uitstekende kwaliteit te koop.

Nieuwe kleur

Soms zie ik iets dat nieuw is, helemaal naar m’n zin én heel betaalbaar. Zoals dit jasje, dat meteen m’n aandacht trok in de etalage van . Eigenaar Céonie runt in hartje Haarlem haar eigen zaak en achterin de winkel maakt ze in haar atelier basiskleding in deze minimalistische stijl. Het model, maar zeker ook de kleur sprak me meteen aan. Het zal met mijn grijzer wordende haar te maken hebben, want ik heb nog nooit eerder iets in deze kleur gehad. Ik heb het op deze foto gecombineerd met twee tinten petrol. Lila blijkt een kleur die heel goed te combineren is, ook bijvoorbeeld met donkerbruin, grijs en donkerblauw en met aubergine. De broek heb ik vorig jaar gekocht ter gelegenheid van mijn boekpresentatie en is van I love Indress. De schoenen zijn van Marni en gekocht via Glamood.

Tweedehands

Deze lange jas was voor mij uitgezocht voor een photoshoot voor Libelle in 2017. Ik vond de jas toen al erg leuk, maar er was geen gelegenheid om ‘m te kopen. Vorig jaar zag ik dezelfde jas hangen bij Mevrouw Jansen en besloot ‘m alsnog aan te schaffen. Op de foto hieronder heb ik de jas gecombineerd met een broek en laarzen. Onlangs zag ik in een tijdschrift een soortelijke combinatie en gelukkig stonden deze laarzen  nog achterin m’n kast. Jaren geleden gekocht, maar nog lang niet versleten, dus ze mogen weer ‘meespelen’.

Mijn stijl: ter inspiratie een kijkje in mijn kast

Kleurrijke Kenzo

Mijn stijl: ter inspiratie een kijkje in mijn kast

Dit kleurrijke hes van Kenzo, toevallig ook gekocht bij Mevrouw Jansen, pak ik graag als het een beetje een sombere dag is. Ik knap er dan enorm van op om ’s ochtends iets kleurrijks uit de kast te kiezen, ook als ik de hele dag thuis zal zijn. Met sieraden, in dit geval deze ketting van The Jewelry Story en uiteraard met (een beetje) make-up. Als ik lippenstift opdoe moet ik vaak denken aan de woorden van stijladviseur Ron Weil, die in mijn boek zegt:

Al draag je geen make-up, gebruik wel altijd lippenstift! De kleur maakt niet uit, van bleekroze tot diep donkerrood en alle varianten daartussen. Gebruik het, het maakt zo’n enorm verschil!

Voor mijn humeur en energie werkt dat in ieder heel goed. Ik kan het iedereen aanraden!

Wat is jouw favoriete kleur en merk lipstick?

 

Pin It on Pinterest

Share This