Mijn Summum jas is een jas met een verhaal

Een van mijn vriendinnen, Annitta, was een tijdje geleden bij een soort outlet met verkoop van kleding van het merk Summum. Ze was er samen met een andere vriendin en bij de Samples zagen ze een jas hangen, waarvan ze allebei dachten: ‘dat is er nou echt een voor Misja’. Annitta stuurde een app’je met de foto van de jas. Ik was meteen enthousiast, niet in de laatste plaats dat ze aan mij dachten toen ze samen aan het struinen waren.Toen ik de prijs hoorde wist ik zeker dat ze deze jas voor me moest kopen. Ik zou me er geen buil aan vallen.

Het summum

Mijn Summum jas is een jas met een verhaal

Het leuke van de jas zit ‘m in de bijzondere stof en de combinaties die er mee gemaakt zijn. De streepjes aan de achterkant van de kraag. De onderkant van één mouw, waar een gewatteerde stof voor is gebruikt, ook weer afgezet met een gestreept boordje. Annitta heeft de jas meerdere keren aan een inspectie onderworpen om te zien of er misschien toch een gaatje of iets anders zou zijn waardoor de prijs zo laag was. Maar er mankeert niets aan. Waarschijnlijk is dit een probeersel geweest en heeft het model het niet gehaald tot de uiteindelijke productie. Misschien was de afwijkende mouw een brug te ver voor Summum.

Mijn Summum jas is een jas met een verhaal

Wat ben ik blij met deze jas! Ik draag ‘m vanaf het moment dat ik ‘m kreeg. Hij is opvallend, maar toch makkelijk te combineren. De jas is niet gevoerd, maar toen het kouder was droeg ik er een lekkere dikke trui onder. En m’n favoriete streepjes shirt past er gelukkig ook goed bij. Ik krijg steevast complimentjes over de jas. Ik denk daarom dat merken toch af en toe eens iets gedurfder moeten ontwerpen. We willen juist graag eens iets wat een beetje afwijkt. De echte credits zijn natuurlijk voor Annitta, wie weet komt ze nog eens zo’n ‘gouden’ stuk voor me tegen.

Jas en tas

Mijn Summum jas is een jas met een verhaal

 

Pas geleden was ik mét jas in het atelier van tassen ontwerpster Mrs. Rosehip. Zij stelde voor om bij de jas een tas te kiezen in een opvallende kleur. Vind het een heel leuke combinatie, ik ga ervoor sparen…