Mijn uitdaging van 2023: niet gehaald

Mooier kan ik het niet maken, dus ik val maar meteen met de deur in huis. Vorig jaar januari schreef ik de blogpost Mijn uitdaging van het jaar, wie doet ermee Nu zijn we een jaar verder en ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet gehaald heb. Nou ja, mijn glas is altijd hafvol, dus ik kan ook zeggen: ik had het bijna gehaald. Dat klinkt toch al meteen een stuk positiever. Het ging eigenlijk ook heel goed. Tot december heb ik maar 4 stuks nieuw gekocht. Een oranje jack van Re_garde , een gestreept coltruitje (de andere was echt versleten) van Woman by Earn, een broek van A.Brandsma, een T-shirt van COS, een wollen coltrui van Zenggi (gekocht bij Kasim) en een soort veredeld werkjasje van een merk dat ik tot nu toe niet kende: Ahlvargallery.

Verleidelijk

Het ging inderdaad goed tot in december. Toen kwam ik eerst de groene coltrui tegen bij Kasim. Leuke kleur, goed te combineren, fijn afgeprijsd, dus vooruit. Daarmee stond de teller op 5. Maar..toen ging ik nog een keertje naar Leiden met vriendin Marianne en zag ik het jasje hangen. Ook in de uitverkoop. In mijn hoofd gingen alle excuses rond: wat een mooie jasje voor die prijs, het laatste exemplaar, lijkt wel voor mij gemaakt, prachtig gesneden, ik kan er heel veel mee combineren, ook in het voorjaar…. Dus ging ik de winkel uit mét dit jasje. Daarmee kwam de teller op 6 en was mijn uitdaging dus mislukt.

Ben ik de enige?

Gezien het grote aantal reacties voelen veel van mijn volgers kennelijk de noodzaak van het minderen en willen dat ook wel. Een aantal volgers wilde er zelfs graag aan meedoen. Ik ben daarom heel benieuwd hoe het bijvoorbeeld Roos, Joke, Marianne, Karin, Maria en Bianca is vergaan. Zijn jullie er wel in geslaagd om het vol te houden? Ik zal toch niet de enige zijn die het niet gehaald heeft?

Nieuwe ronde, nieuwe kans

Hoe dan ook, voor mezelf heb ik besloten om er ook in 2024 mee door te gaan. Want de winst is dat ik het afgelopen jaar door deze uitdaging veel bewuster ben gaan kopen. Bij alles wat ik zie maak ik de afweging of ‘het er een van de vijf mag worden’ of niet. Meestal dus niet. En volgens mij zit daar de ‘winst’ in. Nog bewuster kopen en genieten van de enkele stuks die je wel aanschaft! Doe je ook weer mee?

Gelukkig Nieuwjaar

En of je nou meedoet of niet: ik wens je een heel gelukkig, gezond en succesvol 2024!