MisjaB gaat voor kleur: mijn meest kleurrijke outfits

Instagram

Sinds een tijd heb ik een account op Instagram. Een platform voor liefhebbers van beeld, op allerlei gebied: mode, natuur, auto’s (huis)dieren, eten, maar ook (kleding)stijl. Inmiddels heb ik bijna 4500 volgers, uit binnen- en buitenland. Het levert heel veel leuke contacten op én inspiratie. Het is voor mij een manier om mijn eigen stijl te laten zien. Dit zijn de 6 meest kleurrijke outfits, tot nu toe, van Instagram.

 MisjaB durft voor kleur te kiezen

Dit tweedehands jurkje heb ik gepast bij Vintage Curators in Haarlem. Ik vind de kleur heel mooi, maar het model is niet helemaal mijn stijl.

Parijs

Jarenlang heb ik vooral donkere kleuren, denk blauw en zwart, gedragen. Altijd wat sober, meestal met een opvallende ring als eycatcher. Ik herinner me een paar jaar geleden m’n eerste trip naar de FashionWeek in Parijs. Ik nam alleen maar zwarte en donkergrijze kleding mee en een enkele (gekleurde) shawl. Uiteraard kon ik alles met elkaar combineren. Dat wel, maar heel spannend werd het niet. Het idee erachter was ook dat ik alleen maar de fotograaf was, dus ik hoefde niet op te vallen. Terwijl ik zo ontzettend kan genieten van mensen die zich door hun kleding wél durven laten zien. En daarmee ook het hele straatbeeld opfleuren.

MisjaB gaat voor kleur: de 7 meest kleurrijke outfits van Instagram

Een tweedehands bloesje, gekocht bij Vintage Curators. Het motief dot me erg denken aan de stoffen van Marimekko.

Verandering

Kleur- en stijlconsulent Greet Moens heeft me onlangs het laatste zetje in de goede richting gegeven. Zij heeft samen met mij op een professionele manier mijn garderobe doorgenomen. Volgens Greet is het heel belangrijk dat je ook kleur toevoegt aan je garderobe. Greet: “Door kleur zie je er niet alleen goed uit. Elk orgaan heeft kleur nodig om goed te kunnen functioneren. Dat maakt je mentaal sterker. ‘Alle kleuren rondom je zijn nodig om een gezonde geest in een gezond lichaam te bewerkstelligen’.” 

MisjaB gaat voor kleur: de 7 meest kleurrijke outfits

Deze bloes van Paul Smith heb ik geruild met een van m’n dochters. Zij heeft een lange zwarte bloes van mij gekregen en ik mag dit kleurrijke exemplaar hebben. Allebei blij!

MisjaB gaat voor kleur: de 7 meest kleurrijke outfits

Kleur zoekt kleur

Inmiddels ga ik ‘los’. De felroze Tara Jarmon jas die ik onlangs bij Carla Mode kocht is wel het meest uitgesproken. De jas is niet gevoerd, de binnenkant is afgewerkt met een biesje in mosterdgeel. Kort daarna zag ik deze mosterdgele broek bij Scotch&Soda, precies de aanvulling die ik goed kon gebruiken. Bovendien ook nog in de sale. In de ketting van Essentiel zitten zoveel kleuren, die past overal bij. Ook bij het donkergroen shirtje dat ik er op deze foto bij draag.

MisjaB gaat voor kleur: de 7 meest kleurrijke outfits

Tweedehands en nieuw

Heel kleurrijk wordt het in combinatie met de gestreepte (tweedehands) broek van Dries van Noten die ik afgelopen winter kocht. En natuurlijk m’n sneakers van Vagabond. Ik merk dat ik me er in ieder geval lekker bij voel en, wat ook heel leuk is, vaak complimentjes krijg. Ik ben helemaal geïnspireerd, kennelijk was de tijd rijp voor enige verandering! Herken je dat?

MisjaB gaat voor kleur: de 7 meest kleurrijke outfits