MisjaB in de media

December 2019 vakblad Kleur & Stijl

Interview door Hanneke van Leur-Meissner

“…Misja is heel duidelijk niet van de modepolitie. Zij adviseert geen klanten. Dat laat ze graag over aan de image consultants.”

December 2019 Koffietijd RTL 4

Op 3 december 2019 was ik samen met Ron Weil te gast bij het tv programma Koffietijd met presentatoren Loretta Schrijver en Pernille Lalau. Ik ben uitgenodigd om te vertellen over mijn boek Oog voor Stijl en over het gebruik van accessoires.

Oktober 2019 Haarlems Dagblad

interview door Judy Nihof

8 April 2019 SBS Shownieuws

Zondag 7 april opnames thuis voor de tv uitzending van maandag 8 april 2019. Jane Fonda prijkte op de cover van het september nummer van de Britse Vogue. De hamvraag was hoe ik daar – als een iets oudere, Nederlandse influencer – tegenover sta. Je begrijpt dat ik dat een heel positieve ontwikkeling vind!

 

Juli 2017 Grazia

In Grazia publiceerde Sigrid Stamkot een artikel over het feit dat er steeds vaker oudere modellen op de catwalk en in (reclame)campagnes te zien zijn.

 

17 juni 2017 La Nácion, Argentinë

Bestand 21-07-17 15 28 51

La Nacion

Twee jaar geleden ontmoette ik tijdens Fashion Week in New York (2015) Flor Bibas. Zij werkt inmiddels als Fashion editor bij de Argentijnse krant La Nácion en wilde mij graag interviewen. Hierboven het resultaat.

NRC, 7 januari 2017

Modevraag. Zelfs in bladen voor oudere dames worden jonge covermodellen gebruikt. Waarom? Moderedacteur Milou van Rossum geeft antwoord:

“De Nederlandse Harper’s Bazaar had vorige jaar een modereportage met Pat Cleveland (toen 65 jaar, en nog altijd actief als professioneel model). Onze L’Officiel vierde het zestigjarig bestaan van de internationale titel met de even oude Iman als covermodel. En ook in advertenties van luxemerken zijn af en toe oudere vrouwen te zien; de Amerikaanse schrijfster Joan Didion was anderhalf jaar geleden een van de gezichten van het Franse Céline – ze was toen 80 jaar.

Toch heeft u gelijk, want juist omdat het uitzonderingen zijn, kan ik deze namen zo oplepelen. Het is al lang zo dat vooral late tieners en vroege twintigers de kleding aanprijzen die vaak door veel oudere vrouwen (en mannen) wordt gekocht. Gladde huidjes en strakke, dunne lichamen fotograferen nu eenmaal makkelijker.

Zelfs seniorenblad Plus heeft opvallend jonge covermodellen, doorgaans tussen de 45 en 55 jaar. Dat werkt beter voor de losse verkoop omdat het een grotere groep aanspreekt, aldus adjunct-hoofdredacteur Marilou Snels. „Als je iemand van 70 op de cover zet, denkt iemand van 50 misschien: dit is niet voor mij.”

Als u mooi geklede leeftijdsgenoten wilt zien, bent u het best af bij blogs, zoals het Amerikaanse advanced.style of misjab.nl, de site van de Nederlandse Misja Beijers (64). Beide zijn gespecialiseerd in bijzonder geklede vijftigplussers.”

Margriet 36, augustus 2016

MisjaB in de media

Age of Happiness, Rusland

Via Instagram kwam ik in contact met een Russische uitgever, Age of Happinness die een (tweede) boek heeft gepubliceerd met daarin verhalen en foto’s van mensen vanaf een jaar of 60. Vrouwen en mannen die nog steeds actief zijn op allerlei gebied. Voor dit boek ben ik geïnterviewd en heb ik beeld van verschillende van mijn ‘modellen’ aangeleverd. In augustus (2015) werd het boek in Haarlem bezorgd, het is een mooi gebonden uitgave en er zijn plannen voor een vertaling. Wie weet ligt het binnenkort in de Nederlandse boekwinkels!

MisjaB in de media

*************

40 Plus style

Minimalist style with a touch of classic and art. Sylvia van het blog 40Plus Style schreef: “A while ago I discovered the fabulous website of Misja B, a street style blog based in The Netherlands. She happens to live in my hometown of Haarlem so we had a chance to catch up when I visited in July and talk about all things style. This lady has tons of it, as do the people she photographs. Find out more about her unique style and see photos both of herself as well as some of her subjects throughout this article. Enjoy!”

MisjaB in de media

*************

Heydaynews, Zuid Korea

Surfend op Google ontdekte ik tot mijn grote verrassing op een avond onderstaand bericht. Het bleek heydaynews te zijn, een Zuid Koreaanse site te zijn. Geen van mijn familie of vrienden spreekt deze taal, dus Google Translate bood uitkomst.

Heydaynews

이례적인 따뜻한 날씨와 최악의 한파를 겪은 이번 겨울은 참으로 험난했다. 드디어 3월, 그래도 봄이 오고 있다.
시니어 패션 블로그 ‘어드밴스드 스타일’을 이을 강자가 나타났다. 이번 주인공은 바로 네덜란드의 포토그래퍼 미샤 베이여르스(Misja Beijers). 새로운 아이콘으로 떠오른 그녀의 블로그에는 뉴욕과 파리, 네덜란드 헤이그 등지에서 만난 50세 이상의 스트리트 패션이 담겨 있다.

in NETHERLANDS | 옷 잘 입는 그녀들

Hieronder de (Google) vertaling:

Senior fashion blog “Advanced Style” bleek de leider te zijn. De heldin van Nederland onmiddellijk fotograaf Misha Bruce Bay (Misja Beijers). Haar blog heeft zich ontpopt als een nieuw pictogram bevat meer dan 50-jaar-oude street fashion ontmoet in New York en Parijs, Den Haag en elders. Indrukwekkende zinnen geschreven op de eerste pagina van uw blog. onder de geciteerde tekst blijkt te zijn, alsof de woorden van Eleanor Roosevelt ‘een mooie jeugd toevallige natuur, maar prachtige oude mensen zijn kunstwerken is een “fantastische styling van deze ontvouwt zich als een senior. Het interessante is het feit dat een groot aantal jonge mensen die verlangen naar een goed gedragen kleding, oma en opa blog bezoekers. Als u wilt zien het stelen van de zintuigen, een bezoek aan de blog (www.misjab.nl) en Instagram (www.instagram.com/misjabeijers) van Misha.

*************

Rusland

Возраст стилю не помеха: самые яркие пенсионеры в Instagram

Hieronder de link naar het hele artikel:

Читать полностью: http://lady.tut.by/news/style/482730.html

«Красивые молодые люди — случайные творения природы. А вот красивые старики — настоящие произведения искусства». Эти слова «Первой леди мира» Элеоноры Рузвельт озаглавливают профиль в Инстаграме одного необычного фотографа из Нидерландов. И не зря. Тут собраны уличные фотографии необычайно стильных «моделей» исключительно в «постбальзаковских» и пенсионных годах. Ведь истинной красоте и стилю все возрасты покорны.

MisjaB in de media

*************

Trendhunter, Canada

Boomer Street Style Platforms
Photographer Misja Beijers captures boomer street style shots for her Instagram page and accompanying style blog. While traditional street style posts by Vogue and The Sartorialist capture a younger demographic, this particular feed zones in on subjects who are aged 50 and older.

*************

Grey Unlimited

Grey Unlimited schreef een heel leuk artikel over mij: “Misja Beijers fotografeert iéts oudere vrouwen en mannen die ze op straat tegenkomt. Ze is voortdurend op zoek naar mensen die er modieus, hip en sprankelend uitzien, en wil vooral bewijzen dat dat niet alleen jongeren hoeven te zijn.

MisjaB in de media

*************

Paradijsvogels magazine

Hoe leuk om mijzelf ook even een paradijsvogel te voelen: mijn interview op Paradijsvogelsmagazine: ‘De levenskunst van… straatfotografe Misja Beijers

MisjaB in de media

Misja Beijers fotografeert iéts oudere vrouwen en mannen die ze op straat tegenkomt. Ze is constant op zoek naar mensen die er modieus, hip en sprankelend uitzien, en wil vooral bewijzen dat dat niet alleen is weggelegd voor jongeren. Haar foto’s deelt ze op haar eigen blog misjab.nl én in haar maandelijkse column in tijdschrift Zin. Een bijzonder ondernemende en creatieve dame, die ons nieuwsgierig maakte naar het geheim van haar levenskunst. Wat maakt haar leven kleurrijk, waar put ze kracht en inspiratie uit? U leest het in onze nieuwe rubriek ‘de levenskunst van’! Lees het hele interview.

*************

Over ‘Golden oldies’ in Viva

MisjaB in de media

Haarlems Dagblad

In juni 2015 ben ik geportretteerd door Manuela van Hamont-Pinter, in het kader van haar afstudeerproject aan de Fotovakschool in Amsterdam.

Manuela maakte een serie foto’s van oudere, zelfverzekerde vrouwen: “Ik wilde een podium geven aan oudere vrouwen. Een waardering voor hun houding, levensinstelling en uitstraling”. Het Noord Hollands Dagblad maakte er een serie van voor hun weekendbijlage Vrij onder de titel ‘Irresistible for the rest of your life‘. Hieronder het linkje naar mijn interview, door journaliste Marja van Spaandonk, dat geplaatst is op 12 september 2015.

NH Dagblad interview

MisjaB in de media

*************

Noord Hollands Dagblad

Onderstaande collage van mijn blog werd ook door het Noord Hollands Dagblad geplaatst in de weekendbijlage Vrij op 19 september 2015.MisjaB in de media

*************

Elegance

In de Elegance (juli/augustus 2015) een interview met Tineke de Lange, eigenaar van Camelot in Bergen.

 

Elegance-Bestand-21-07-17-16-00-37

********

Pin It on Pinterest

Share This