Bianca & Teri: modebewuste moeder & dochter

Het is momenteel lastig om op straat mensen te spotten, dus soms heb ik een beetje geluk nodig. Zoals ik dat onlangs had toen ik bij Mooie Ogen in Schagen was om een nieuw montuur uit te zoeken. Ik was blij verrast toen Bianca Pronk binnenwandelde. Een modieus en stijlvol geklede vrouw met dito bril. Toen Bianca vertelde dat ook haar dochter dezelfde interesse in kleding en mode heeft, stelde ik voor hen een keertje te fotograferen. Dus op naar Alkmaar!

modebewuste moeder & dochter in Alkmaar: Bianca en Teri

Creatief

Want daar woont Bianca (1965). Zij is interieur stylist, werkt één dag per week als coördinator in een echopraktijk en volgt daarnaast een studie Grafisch Design en Online Marketing. Teri (1998) woont in Utrecht, studeerde twee jaar Fashion Design aan de HKU maar is afgelopen jaar overgestapt naar de opleiding Illustration. Ze zijn allebei creatief en zijn beiden, zoals ze zelf zeggen ‘een beetje eigenzinnig’.

modebewuste moeder & dochter in Alkmaar: Bianca en Teri

broek en blazer: Acne, riem: Hope, top: Joseph bril: Kuboraum

Neuzen

Bianca: “De liefde van kleding gaat bij ons van moeder op dochter. Teri kijkt heel graag bij mij in de kast of er nog iets van haar gading tussen zit, zoals de bloes die ze vandaag aan heeft. Ze draagt vandaag bovendien een jas van mijn moeder.” Teri: “Mijn moeder kan geen afscheid nemen van kleding. Behalve als iets bij mij beland, dan heeft ze er vrede mee.” Bianca koopt ieder seizoen graag iets nieuws bij Camelot in Bergen, waar ze met vaste verkoopster Saskia een goede klik heeft. Daarnaast neust ze heel graag online rond op sites van bijvoorbeeld Net a Porter, Yoox en MyTheresa. Bianca: “Niet elk merk past goed bij ons figuur, dus daar begint de selectie. Merken als Dries van Noten, Isabel Marant, Hope en Acne zijn heel geschikt.”

modebewuste moeder & dochter in Alkmaar: Bianca en Teri

Oud, nieuw en tweedehands

De jurk die Teri draagt heeft Bianca onlangs online voor haar gevonden. Bianca: “Teri heeft altijd een heel eigen stijl gehad en is niet bang om ‘buiten de lijntjes te kleuren’. Toen ze vertelde waar ze zo ongeveer naar op zoek was heb ik na enig speurwerk deze jurk voor haar gevonden.” Teri: “Ik ben heel blij met deze jurk van Ganni. Het is een hele uitgave, maar mijn moeder heeft ‘m betaald en ik ga het met een maandelijks bedrag aflossen. Ik heb het er graag voor over om op deze manier iets moois te kopen, iets dat ik heel lang zal dragen. Ik koop al een half jaar geen fast fashion meer, alleen nog tweedehands. En ik leen af en toe iets van mijn moeder, zoals deze bloes én de handschoenen.”

Geen stoffige moeder

Op mijn vraag wat zij het liefst willen als de beperkingen in verband met corona zijn opgeheven hebben ze twee wensen. Ze willen heel graag weer met z’n tweetjes naar Antwerpen om tijdens een solden te winkelen. Teri: “Ik hoop ook dat we dit jaar in oktober weer samen naar The Dutch Design Week in Eindhoven kunnen.”  Bianca: “Antwerpen zit er voorlopig nog niet in, maar als alternatief is het ook heerlijk als Teri een weekendje thuis is om samen even bij mevrouw Jansen in Alkmaar rond te kijken.” Teri is er trots op dat haar moeder zoveel verschillende dingen doet en nieuwsgierig blijft. Teri: “Ze is niet bang om iets uit te proberen en dat heeft ze mijn broer en mij ook meegegeven. Ze geeft ons de ruimte en moedigt ons aan om zelf dingen te ontdekken. Het is absoluut geen stoffige moeder. Dat kan natuurlijk nog komen, maar tot nu toe gaat het goed.”

Alkmaar

Behalve dat Alkmaar een fotogenieke stad is vind je er ook leuke winkels en eetadressen. Hieronder een paar van de favoriete adressen van Bianca.

 

Mevrouw Jansen
Achterstraat 44
1811 LJ Alkmaar

Bloembinderij Wim van Assem
Fnidsen 66
1811 NH  Alkmaar

Rotisserie IJkgebouw
Alckmariapad 2
1811 ML Alkmaar

Edelsmid Marc Lange 
Mient 12,
1811NC  Alkmaar

modebewuste moeder & dochter in Alkmaar: Bianca en Teri

Tas: Gucci