Modefotografie in Huis Marseille: Outside Fashion

Actrice Lillian Greuze, cricket-outfit. Rond 1912. Ontwikkelgelatinezilverdruk. Galliera, Modemuseum van de stad Parijs © Studio Talbot / Galliera / Roger-Viollet

Outside Fashion in Huis Marseille

In Huis Marseille is een tentoonstelling te zien (nog tot 8 maart 2020) die ik zeker niet wil missen: Outside Fashion. Deze tentoonstelling toont de ontwikkeling van de modefotografie tussen 1900 en 1969. In deze tijd veranderde de manier van fotograferen namelijk sterk. Men ging van studiowerk, waar buitenlocaties werden nagebootst, echt naar buiten. Naar bijvoorbeeld een fotogenieke badplaats, een ruïne of een bamboe plantage. Na de Tweede Wereldoorlog werd Parijs dé stad als favoriete lokatie. Deze tentoonstelling toont ca. 150 foto’s uit modemuseum Palais Galliera in Parijs te zien. Het is een selectie van vintage foto’s en tijdschriften.

Modefotografie in Huis Marseille: Outside Fashion

© Henry Clarke / Galliera / Roger-Viollet

Vintage modefotografie

De Vrije Academie organiseert ook voor deze tentoonstelling rondleidingen. Deze rondleidingen worden verzorgd door kunsthistorica Inge Raadgever, die de moderne kunst op de voet volgt, dus ook de (mode) fotografie. De tentoonstelling laat zien hoe de studiofotografie plaats maakte voor buitenfotografie. Er zijn foto’s te zien van couture van iconische modehuizen en ontwerpers zoals Balenciaga, Hermès en Schiaparelli. Met foto’s die gemaakt zijn voor modetijdschriften als Vogue, Harper’s Bazaar  en Le Jardin des Modes.

Modefotografie in Huis Marseille: Outside Fashion

© Henry Clarke / Galliera / Roger-Viollet

Het leuke nieuws is dat je deze rondleiding mét korting kunt boeken via de Vrije Academie. Daarvoor gebruik je bij inschrijven onderstaande kortingscode. Er zijn nog verschillende mogelijkheden.
Ik geniet er altijd erg van om bij een tentoonstelling een rondleiding en/of lezing te volgen, omdat je daardoor zoveel meer ziet! Ik heb me dan ook ingeschreven voor 18 februari om 11.30 uur. Misschien zien we elkaar?

Rondleiding Outside Fashion in Huis Marseille

10 % korting met de kortingscode: MISJA-OUTSIDE

www.vrijeacademie.nl/outside-fashion

Huis Marseille,
Museum voor Fotografie
Keizersgracht 401
1016 EK Amsterdam

Heb je de smaak te pakken? Hier lees je meer over de  tentoonstelling Mode op de bon