Model worden na ja 50ste, het kan Vakil Eelman | MisjaB.nl

 

Yoga docente én model

Vakil Eelman (1947) woont in Alkmaar is yoga docent. Rond haar vijftigste werd ze toevallig ontdekt als model. Sinds die tijd wordt ze regelmatig gevraagd voor photoshoots. Vakil: “Ik kreeg al vroeg zilvergrijs haar, daardoor ben ik in het modellenwerk gerold, ik was toen 50. Ik vind het zo leuk om te doen, naast m’n werk als yoga docent. Juist omdat het iets heel anders is.”

Vakil Eelman: Model worden na ja 50ste, het kan | MisjaB.nl

Artistiek chique

“Rood is m’n favoriete kleur, maar Ik kan veel kleuren hebben, dat is wel erg makkelijk als model. Mijn stijl kan ik het best omschrijven als ‘artistiek chique’. Ik heb niet echt een stijl icoon, ik ben gewoon mezelf, ik doe niemand na. Ik vind het belangrijk om mezelf goed te verzorgen, maar geef daar niet veel geld aan uit, ik knip m’n haar bijvoorbeeld zelf. Ik gebruik natuurlijk producten en af en toe laat ik m’n huid goed reinigen. Ik wil er wel goed uitzien (ik ben tenslotte een Leeuw), maar geef, ook aan kleding, niet zoveel geld uit. Ik hou van vintage, daarvoor slaag ik vaak bij Mevrouw Jansen en voor iets nieuws ga ik naar Dani, beide winkels zitten in Alkmaar.”

Vakil Eelman: Model worden na ja 50ste, het kan | MisjaB.nl

Actrice

Vakil ist voor haar modellenwerk met enige regelmaat in het buitenland. Toen ze net stond ingeschreven bij een bureau werd ze gevraagd voor een photoshoot in Curacao. Daarna volgden opdrachten in Nederland, maar ook in Londen en ze is vaak in Duitsland. Zuid Afrika staat binnenkort op het programma. Vakil: “Het heeft me op meerdere gebieden veel gebracht. Het is zo’n andere wereld, het reizen vind ik leuk en ik heb veel aardige, creatieve mensen ontmoet. Er zijn mooie vriendschappen door ontstaan”. Ook aan de documentaire Midlife twist van Niki Boomkes heeft Vakil meegewerkt. Het gaat over een drietal 50plussers die een heel andere route hebben gekozen op latere leeftijd. Binnenkort speelt ze mee in een documentaire over Mata Hari. Vakil: “Eigenlijk had ik wel actrice willen worden”.

Vakil Eelman: Model worden na ja 50ste, het kan | MisjaB.nl

Ervaring

“In het begin was het best lastig om voor de camera te staan en bijvoorbeeld op commando te moeten lachen. Maar ondertussen heb ik meer ervaring en voel ik me er senang onder. Ik vind het ook niet eng om op te vallen. Het is een kwestie van goed blijven ademhalen en denken ‘ik mag er zijn’. Ik wil het blijven doen tot m’n 100ste”

 

De jas van het merk Alembika, heeft een heel bijzondere belijning. Hagar Alembik is een Israëlische ontwerper. Hoed: H&M, laarsjes: Tommy Hilfiger

Vakil staat ingeschreven bij de modellen bureaus Egos in Amsterdam en Max Models in Rotterdam

Wil je op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]