Moeder en dochter kiezen voor kleur

Moeder en dochter kiezen steeds vaker voor kleur

In Amsterdam voor de etalage van een van hun favoriete tweedehands winkels Rosa Rosas: Nanny de Bruin (1956) met dochter Steffi Posthumus (1988). Nanny ontmoette ik een tijdje geleden, nu maak ik foto’s  voor mijn rubriek Even Weg & Gezien in Zin magazine.

 

Eigen handschrift

Nanny heeft de opleiding Mode & Styling gevolgd aan de Rietveld Academie en als art director en styliste gewerkt voor tijdschriften en voor TV programma’s. Dat het een vakvrouw is zie je op Instagram, waar ze onder de naam StyledbyNanny iedere dag een inspirerende foto plaatst. Geen wonder dat ze haar dochter geleerd heeft om een eigen ‘handschrift’ te vinden in haar kleding. Steffi: “Om erbij te horen op de basisschool wilde ik eigenlijk het liefst – net als bijna alle andere kinderen – een berentrui van acryl. Maar die kwam er toch echt niet. Net zomin als kleding met opzichtige vermelding van merken. Destijds vond ik het niet altijd leuk, maar nu ben ik er heel blij mee dat m’n moeder me geleerd heeft om m’n eigen ‘handschrift’ qua stijl te ontwikkelen.”

Moeder en dochter kiezen steeds vaker voor kleur

Ontwikkeling

Nanny: “Op de middelbare school ging Steffi samen met een vriendin zelf met stijlen experimenteren. Ik vond het leuk om te zien hoe ze zich ook op dat gebied ontwikkelde. Vanaf die tijd heb ik me er niet meer mee bemoeid.” Steffi werkt als freelance redacteur en schrijft voor verschillende tijdschriften – zoals voor het platform en magazine &C (Chantal Janzen) en andere opdrachtgevers. Steffi: “Onder het motto ‘alles mag, als je maar gelukkig wordt’ ben ik door mijn ouders altijd vrijgelaten om mijn eigen keuzes te maken. Ook daarin heb ik m’n eigenheid moeten vinden.” Nanny: “Ze is een echte doorzetter. Ze heeft het niet altijd makkelijk gehad in het vinden van werk, maar ik maakte en maak me nooit zorgen. Ik denk altijd ‘zij komt er wel’.”

Moeder en dochter kiezen steeds vaker voor kleur

Onze smaak komt steeds meer overeen

Hun smaak komt de laatste jaren steeds meer overeen. Steffi: “Op de middelbare school heb ik nog een hele periode veel zwart gedragen met bijbehorende zwarte kistjes. Ik draag nu, net als m’n moeder, ook steeds vaker jasjes en we hebben allebei een voorkeur voor kleur.” Bij twijfel over nieuwe combinaties overleggen ze graag even met elkaar. Steffi: “In dat geval sturen we even wat fotootjes heen en weer. Superleuk om dat samen te kunnen delen.” Ze hebben allebei ook een voorkeur voor tweedehands kleding. Gelukkig kunnen ze in die winkels inmiddels (na de lockdown) al weer terecht, zij het op afspraak. Waar ze allebei erg naar uitkijken is om weer eens naar de Noordermarkt te gaan. Nanny: “Als het weer mag, gaan we er samen op maandagochtend naar toe. Eerst lekker snuffelen en daarna ergens op een terras bijpraten en genieten van onze aanwinsten.”

Rosa Rosas Vintage
Rietwijkerstraat 33
1059 VW Amsterdam

(inmiddels ook weer open op afspraak)