Nieuwe manier van nagels lakken: gellak stickers

Nieuwe manier van nagels lakken: gellak stickers

Zonder nagellak ga ik de deur niet uit. Da’s een beetje overdreven. Maar ik hou toch wel erg van een kleurtje op mijn nagels, zonder voelt altijd een beetje kaal. Zo af en toe trakteer ik mezelf op een nieuwe kleur. Want met een nieuw flesje lakt het ook zo lekker!

Stickers

Gellak kennen we allemaal al wel, ik heb het ook wel uitgeprobeerd, maar ben er niet heel enthousiast over. Ik zie ook niet de meerwaarde boven gewone nagellak. Misschien wel als je het laat aanbrengen door een professional in een nagelstudio. Maar dat vind ik te kostbaar én het kost ook zoveel tijd. En… eerlijk gezegd kan ik er niet zo goed tegen dat iemand anders mijn nagels lakt. Ik zit er teveel bovenop en krijg de neiging om aan- en/of opmerkingen te maken. Maar nu heb ik iets nieuws ontdekt, dat wil zeggen iemand heeft mij erop geattendeerd: gellak stickers.

Nieuwe manier van nagels 'lakken': gellak stickers

Klusje

Degene die het vertelde was er zo enthousiast over dat ik het starterspakket meteen besteld heb. Een etui met daarin alles wat je nodig hebt: van een schaartje tot ‘bokkenpootje’ om de nagelriemen terug te duwen tot een lampje om te drogen. En natuurlijk een vel stickers, met – in de gekozen kleur – stickers voor de verschillende vormen van je nagels. Het is net of ik m’n eigen nagelstudiootje heb. Ik ben er de eerste keer goed voor gaan zitten en heb de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opgevolgd. Het is natuurlijk even wennen en een beetje fröbelen, al met al was ik er wel een uur mee bezig.

Resultaat

Na het opplakken moeten de nagels gedroogd worden onder het lampje, daarna kun je de randen bijknippen en vijlen. Daarna breng je de topcoat aan, die uiteraard ook weer gedroogd moet worden onder het lampje. Tot slot kun je de nagels nog een beetje vijlen en voilà! Op de website van Maniac lees ik dat de nagels zeker 14 dagen goed blijven. In mijn geval heb ik ze ruim drie weken laten zitten! De lak was nog steeds niet beschadigd. Maar omdat je nagels nou eenmaal groeien werd de nagelriem op het laatst wel erg zichtbaar.

Kleuren

Het verwijderen is ook een ‘makkie’. Er is een flesje olie meegeleverd, zodat je je nagels niet beschadigt. Eén stickervel is genoeg voor twee behandelingen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er je teennagels mee te versieren. Er zijn uiteraard verschillende kleuren leverbaar. Ik heb er drie uitgekozen: Coco’s Obsession, Rita Red en Paulette Purple. Op de foto zie je het resultaat van Paulette Purple.