nieuwe mode aanwinst in Bloemendaal: Kasim

in Bloemendaal

Bloemendaal heeft een nieuwe aanwinst qua modewinkel: Kasim. Toen ik in de etalage deze fraaie en gewaagde groene combinatie zag, werd ik nieuwsgierig en moest toch echt naar binnen. Ik was er nog niet eerder geweest en had geen idee van de collectie. Binnen werd ik begroet door een man gekleed in een bijzondere combinatie. Een fluwelen colbert met bijpassend gilet en een geruite broek. Het bleek eigenaar Kasim.

nieuwe mode aanwinst in Bloemendaal: Kasim

Mode ontwerper

Kasim (1961) is eigenaar van de winkel en ontwerpt kleding onder de naam: Sefa by Kasim. Kasim: “Na mijn opleiding aan Academie Charles Montagne heb ik eerst gewerkt als inkoper en etaleur. Op m’n 26e ben ik zelfstandig geworden. Mijn ontwerpen kun je omschrijven als chique klassiek met een twist. Ik hou van kwaliteit en luxe stoffen, zoals zijde (gemaakt van de wol van baby lama) en kasjmier. Voor kleur combinaties heb ik een goed gevoel, ik laat me graag inspireren door bloemen, zoals bijvoorbeeld kleurrijke dahlia’s. Mijn generatie heeft nog oog voor de technische aspecten van het ontwerpen, ik merk dat er bij jonge ontwerpers veel minder aandacht voor is. Ik maak ook ontwerpen op maat, ook bruidsjaponnen, maar daar hangt uiteraard wel een prijskaartje aan. In ons eigen atelier kan onze kleermaker alles op maat (ver)maken.”

Turkije

“Ik ben, net als mijn vrouw,  geboren in Turkije en woon vanaf m’n 11e in Nederland. Gelukkig heeft mijn vader er destijds voor gekozen om in een buurt te gaan wonen tussen Nederlands sprekende gezinnen. Daardoor hebben wij de taal snel opgepakt. Mijn vader vond het bovendien belangrijk dat zijn kinderen gingen studeren en we werden vrijgelaten in onze studiekeuze. Onze kinderen zijn hier geboren en geworteld, maar Ik voel altijd nog een beetje heimwee naar Turkije en ga er ook regelmatig naartoe. Wie weet ga ik er ooit zelfs weer wonen…”

Koningin Maxima

“We verkopen ook kleding voor mannen. Ook daarvoor gebruik ik graag mooie stoffen, zoals fluweel en kasjmier. Zelf draag ik graag fluwelen jasjes, vooral zo aan het eind van het jaar, tijdens de feestmaanden. En ik hou van accessoires zoals chokers en shawls. Niet alleen voor mannen, maar zeker ook voor vrouwen. Ik heb keuze uit broches, kettingen en andere accessoires. Veel van mijn (buitenlandse) klanten zijn heel trouw. En ja, voor Koningin Maxima zou ik dolgraag eens een jurk willen maken. Voor haar denk ik aan een creatie in smaragd groen of bordeau rood.” Waarvan akte!

Sefa by Kasim, Bloemendaalseweg 73 in Bloemendaal.

Op zoek naar meer leuke addressen? Kijk even hier