The Stylographer

Wat is social media – zoals Instagram en Facebook – toch ook een fantastische manier om nieuwe winkels te ontdekken. Op die manier kwam ik Nathalie Doornbos op het spoor. Zij opende onlangs haar pre-loved designer winkel The Stylographer in een van de leuke straatjes in de binnenstad van Haarlem.

Nog een aanwinst voor Haarlem: The Stylographer

Van studie bedrijfskunde via kredietanalist naar eigenaar van een winkel met tweedehands designer kleding lijkt een heel grote stap. Dat is het natuurlijk ook, maar de interesse voor mode en kleding heeft Nathalie altijd gehad. Nathalie: “Als klein meisje was ik al geïnteresseerd en tekende ik graag kleding. Misschien heeft het met mijn Italiaanse roots te maken, maar ook de invloed van een modebewuste tante is van invloed geweest. Helaas is zij inmiddels overleden, maar ik heb veel jurken uit haar collectie gekregen. Tien jaar geleden ben ik gestopt met werken om voor de kinderen te zorgen. Een paar jaar geleden ontstond het idee voor een eigen winkel. Ik ben toen langzaamaan begonnen een collectie op te bouwen. Eind vorig jaar kwam dit fantastische pand vrij en nu is er dan mijn eigen winkel.”

Nog een aanwinst voor Haarlem: The Stylographer

Wat opvalt bij binnenkomst is de verzorgde en smaakvolle inrichting. De kleding is op kleur gerangschikt, waardoor het heel overzichtelijk is. Nathalie verkoopt zorgvuldig ingekochte designerkleding vanaf ongeveer 1910. Van bekende ontwerpers, zoals Yves Saint Laurent (de blouse met de gekleurde sterren), Christian Dior, Dries van Noten, maar ook een broek van Puck&Hans. Nathalie: “Ik hou zelf van de mode uit de jaren 30 en van veel verschillende stijlen. Soms kleed ik me romantisch, een andere keer meer in rock stijl. Het belangrijkste voor de kleding die ik inkoop is de stof die gebruikt is en het moet in ieder geval mooi gemaakt en afgewerkt zijn.”

Nog een aanwinst voor Haarlem: The Stylographer

Trots laat Nathalie een van haar lievelingsjurken zien.

Schoenen en accessoires

Nathalie verkoopt ook schoenen en accessoires zoals tassen en sieraden. Verwacht geen grote aantallen, maar ook dit zijn zorgvuldig gekozen items. Het maakt deze winkel tot een echte schatkamer, heerlijk om er de tijd voor te nemen om alles goed te bewonderen. En misschien precies dat item te vinden waar je al een tijdje naar op zoek bent.

Nog een aanwinst voor Haarlem: The Stylographer

Nog een aanwinst voor Haarlem: The Stylographer

Stylopgrapher
Breestraat 36
Haarlem

geopend: van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 uur  – 17.00 uur
zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
in het hoogseizoen (lente en zomer) ook op zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur

Tip van Nathalie:

Nog een aanwinst voor Haarlem: The Stylographer

 

Meer vintage- en tweedehands winkels in Haarlem vind je hier en hier.

En natuurlijk in mijn boek Oog voor Stijl.

Voor een gesigneerd exemplaar kan ik zorgen. Stuur een mailtje naar: misjabeijers@gmail.com met je naam en adres en ik zorg ervoor dat je het thuis gestuurd krijgt (zonder verzendkosten).

Oog voor Stijl
Unieboek | Het Spectrum
ISBN 978 90 00 36899 0
€ 24,99

Het boek is ook te bestellen via Bol.com (zonder verzendkosten)

Koop bij bol.com