door MisjaB

nog meer snelle kiekjes uit Amsterdam

Onlangs was ik op twee verschillende beurzen: de Sieraad Art Fair op het Westergasterrein. En de PAN, voor kunst, antiek en design, beiden in Amsterdam. Helaas was het weer niet geweldig, in ieder geval niet om buiten foto’s te maken. Toch heb ik nog een paar kiekjes kunnen maken.

PAN

nog meer snelle kiekjes uit Amsterdam

Een daarvan is van Gor de Graag uit Rotterdam. Toen ik aankwam lopen was ik nét op tijd om hen te fotograferen, Cor en zijn vriendin Sandra hadden alle kunst al bewonderd. Cor is eigenaar van Trendy Rotterdam en is bezig een website over (trendy) Rotterdam te maken. Meer nieuws daarover wordt begin volgend jaar verwacht. We spreken af dat ik tegen die tijd een keertje naar Rotterdam ga, zodat hij me er alles over kan vertellen. Eén ding is zeker: Cor heeft een opvallende kledingstijl.

Sieraad Art Fair

nog meer snelle kiekjes uit Amsterdam

Tijdens Sieraad Art Fair heb ik Emmy Huijben (1955) gefotografeerd. Haar bril is van Michel Henau, jammer genoeg weet Emmy niet wie haar sieraad heeft gemaakt.

nog meer snelle kiekjes uit Amsterdam

Emmy: “Deze schoenen van het merk Eureka heb ik pas in Lissabon gekocht. Ze lopen echt heerlijk! Ze zijn overigens ook wel in Nederland (en online) te koop.”

nog meer snelle kiekjes uit Amsterdam

Babs Haenen

nog meer snelle kiekjes uit Amsterdam

Babs Haenen (1948) heeft 19 jaar als docent op de afdeling Keramiek van de Rietveld Academie gewerkt. Nu werkt ze nog steeds als keramist. Voor 2018 staat zelfs een solo tentoonstelling in New York op het programma. Haar werk zal te zien zijn bij Galerie Hostler Burrows. Babs: “Ik ben een echte rooie. M’n haar moet ik alleen af en toe een beetje bijwerken. Ik hou ook van kleurrijke combinaties wat m’n kleding betreft. Het vestje is van Paul Smith, de rok is van een Franse ontwerpster, waarvan ik de naam even vergeten ben.” (Ik gok dat de rok van het merk La Fee Maraboutée is.)

nog meer snelle kiekjes uit Amsterdam

“Mijn broche is een ontwerp van Chris Steenbergen“.

nog meer snelle kiekjes uit Amsterdam

 

snelle kiekjes in Amsterdam

Dit is galerie houder en sieraad ontwerper Paul Derrez, die ik op straat in Amsterdam tegen het lijf liep. Zijn halssieraad is een eigen ontwerp.

Foto’s van Sieraad Art Fair 2016 zie je hier