Nog zo'n goed adres: Today's Vintage in Hoofddorp

Today’s vintage helaas gesloten per 1-1-2020

Helaas is deze winkel permanent gesloten. Op hun Facebook pagina las ik het volgende bericht:

“Na ruim twee jaar met veel plezier te hebben gewerkt aan Today’s Vintage hebben wij besloten te stoppen met de winkel. Anouk heeft een nieuwe uitdaging gevonden wat vanaf januari haar volledige aandacht vereist.”

Passie voor kleding

Tijdens de laatste Designer Vintage Sale in het Amstel Hotel zag ik Today’s Vintage voor het eerst. In hun stand bleek slechts een klein deel van de voorraad te hangen, maar daarmee was m’n nieuwsgierigheid wel gewekt. De winkel zit in Hoofddorp, voor mij zo ongeveer ‘om de hoek’. Het is geen pand midden in het dorp, maar op het bedrijventerrein. Today’s Vintage wordt gerund door Anouk Haspels en Gaby Langeveld. Anouk: “Ik werk al meer dan 31 jaar in de mode, op verschillende terreinen: in winkels, in een groothandel, als styliste en ik heb m’n eigen agentuur gehad. Het is altijd mijn passie geweest en volg alles op het gebied van trends, couture en vintage.”

og zo'n goed adres: Today's Vintage in Hoofddorp

Samen

“Toen deze ruimte in het bedrijf van mijn man vrijkwam, heb ik dan ook m’n kans gepakt om te starten met deze winkel. Kleding, zeker die van duurdere merken, verdient een tweede kans. Omdat het vaak stukken zijn waarvoor de mooiste stoffen zijn gebruikt, de belijning is goed en ze hebben een goede pasvorm. Het kwam heel goed uit dat vriendin Gaby graag weer aan de slag wilde naast het zorgen voor haar gezin. Nu runnen we samen met heel veel plezier drie dagen per week Today’s Vintage.”

Vintage, tweedehands en nieuw in Hoofddorp

Anouk laat een aantal van de kledingstukken zien die ze in huis hebben. Van merken als Sofie d’Hoore, Carven, Balenciaga, Missoni en Céline. Maar ook de mooiere stuks van iets minder dure merken vind je hier. Soms ook nog niet eerder gedragen kleding. Door haar jarenlange ervaring en enthousiasme voor het vak kan ze over elk kledingstuk wel iets vertellen, over de ontwerper of de stof die gebruikt is. En omdat ze ook styliste is weet ze ook heel goed of een model al dan niet bij je past. Of ze komt met een heel andere suggestie of een manier om het te combineren met accessoires of schoenen. Anouk: “We kunnen ook een afspraak maken om bij mensen thuis te komen. We kijken welke combinaties gemaakt kunnen worden met nieuwe items en de bestaande garderobe. Of om kleding die je niet meer draagt en die nog mooi is en kwalitatief in orde te verkopen in onze winkel.”

Accessoires

Het aanbod is, zoals in elke tweedehands winkel, een verrassing. Dat maakt zo’n schatkamer nou juist zo interessant. Op het moment dat ik er ben zie ik erg veel mooie tassen staan, onder andere van Chanel en Michael Kors. En veel schoenen, zowel sneakers en loafers als elegante pumps. Waaronder een paar zeer kleurijke Dolce & Gabbana’s. In de originele, net zo kleurrijke verpakking. Op tafel een bowl vol met zomerse (teen)slippers. Voor de liefhebbers is er een doos vol met mooie sieraden: (opvallende) kettingen en armbanden, waarmee je een outfit meteen kunt afmaken. En een ruime keuze in shawls.

 

Verhuur

Er hangt ook een rek met avondkleding, waarvan een deel verhuurd wordt. Als je zelf feestkleding hebt die je wel zou willen verhuren, dan kun je die ook, in overleg, inbrengen.

Buiten bij de entree staat een rek met t-shirts, te koop voor een zeer aantrekkelijke prijs. Kortom, een adres dat de omweg zeker waard is.

Today’s Vintage
Jacobus Spijkerdreef 252
2132 PZ Hoofddorp

Geopend: van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur (behalve in de schoolvakanties) en op afspraak. Bovendien organiseren Anouk en Gaby af en toe koopavonden. Houd daarom hun Instagram account in de gaten.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

Pin It on Pinterest

Share This