Nu in Parijs: expositie 'Christian Dior, couturier du rêve'

Dior en Parijs

Een bezoek aan Parijs vind ik altijd de moeite waard, maar nu er in het Musée des Arts Décoratifs een retrospectief van Christian Dior wordt getoond helemaal. Ik heb er een uur voor in de rij gestaan, dat had ik er graag voor over, want mijn wachten werd ruimschoots beloond. Het is werkelijk een sprookjesachtige expositie! Een tip: als je gaat, reserveer dan vooral je ticket vooraf on-line!

Nu in Parijs: expositie 'Christian Dior, couturier du rêve'

70 jaar Dior

Ter ere van het 70-jarige jubileum wordt voor het eerst sinds 1987 in Parijs een grootse expositie gewijd aan modekoning Dior. Niet alleen de ontwerpen van monsieur Dior zijn te zien. Ook vele schitterende creaties van zijn opvolgers: Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons en de huidige creatief directeur Maria Grazia Chiuri kun je hier bewonderen. Er worden maar liefst 700 couture jurken, gemaakt tussen 1947 en 2017, tentoon gesteld.

Meer over Dior

Ook wordt er ingegaan op het leven van Dior, zijn jeugd, zijn entree in de modewereld en zijn liefde voor kunst.Vele documenten, zoals schetsen, brieven en foto’s, modeaccessoires en een selectie schilderijen, meubels en kunstobjecten geven je een kijkje in het leven van de meester. Daarnaast er is aandacht voor de naaldkunstenaressen, die vele uren steken om van elk ontwerp een uniek exemplaar te maken. Ze laten zien en vertellen hoe ze te werk gaan.

Balzaal

De expositie is in chronologische opgezet. Je ziet de collectie van 1947 waarmee Dior voorgoed zijn naam vestigde met zijn ‘New Look’ tot aan het werk van Maria Grazia Chiuri. Het eindigt in de balzaal, waar ik heb genoten van de sfeer die hier is gecreëerd en waarin herkenbare creaties van Dior te zien zijn. Gedragen door stijliconen zoals prinses Grace van Monaco en Lady Diana. Hieronder een voorproefje van de balzaal.

Nu in Parijs: expositie 'Christion Dior, couturier du rêve'

Als je de kans hebt, ga en geniet!

Christian Dior, Couturier du Rêve kun je zien tot en met 7 januari 2018

Musée des Arts Décoratifs, 107, Rue de Rivoli, Parijs