ode-aan-de-strepjes-_-MisjaB.nl

streepjes van het Nederlandse merk Breizh

Streepjes: altijd goed

Een keuze maken in kleding vind ik soms lastig. Ik kan echt enórm twijfelen of het betreffende stuk iets toevoegt aan de rest van m’n garderobe en waar ik het mee kan combineren. Het lijkt wel of dat met de jaren erger wordt. Zo leuk is het dus niet om met mij te winkelen. Maar, er is één categorie waar ik altijd snel in kan beslissen en slaag: het gestreepte truitje en/of T-shirt. Als je in mijn kledingkast kijkt valt m’n voorliefde meteen op. Ze verschillen allemaal wel een beetje, de ene streep is de ander tenslotte niet, maar het blijven streepjes.
Waarschijnlijk komt het omdat het voor mijn figuur handig is: van boven iets smaller dan op m’n heupen, dus die horizontale streep boven brengt alles een beetje in balans. Een streepje combineert ook makkelijk. Als iets te gekleed lijkt, maak je het met een streepje weer iets meer casual.

MisjaB voll 2 streepjes

Een stukje geschiedenis

Mijn streepjes verzameling begon met een originele Bretonse trui van St.James, die ik overigens nog steeds heb. Die klassieke trui heeft een interessante geschiedenis. De oorsprong ligt in Bretagne, waar de plaatselijke bevolking garen spon en shirts produceerde voor de Franse marine. Volgens een legende zijn de 21 strepen bedoeld als een ode aan Napoleon en zijn 21 overwinningen. Lokale zeelieden voeren met hun schepen (vol knoflook) in de19e eeuw naar Engeland. Speciaal voor hen werd een warme wollen variant gemaakt. De iconische streep was opvallend: een drenkeling die zo’n streep droeg, was makkelijk te lokaliseren. En had daarom een streepje voor op de arme sloeber die in een uni trui overboord sloeg.

Favoriet

Mijn favoriete streepshirt van dit moment is van Zenggi. Ik heb het jaren geleden gekocht, maar het is nog steeds een topper. Het liefst heb ik er een met een boothals, die vind ik toch het allermooist. Trouwens, van m’n dochter heb ik pas een gestreept vest gekregen. Zij vond het bij nader inzien toch niet zo’n geslaagde aankoop en ‘Mam, jij bent zo dol op streepjes…’.

Ode aan de Brteonse streep

Een van mijn trouwe volgers, Els Verhagen-Schutte, stuurde een tijdje geleden een paar illustraties die ze eerder had gemaakt. Ik was meteen enthousiast over haar stijl en heb gevraagd om er eentje voor mijn blog, speciaal voor de ‘Ode aan de Bretonse streepjes’ te maken. Ik ben er heel blij mee, veel dank Els!

Heb jij ook een voorkeur voor een bepaalde kleur of motief en er een stapeltje van in je kast? Ik ben benieuwd!

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]