Onlangs ontmoet op Texel voor Zin magazine

Onlangs ontmoet op Texel voor Zin magazine

Voor mijn vaste rubriek Even weg & gezien in Zin magazine ben ik met enige regelmaat op pad. Ik vind het belangrijk – en ook verrassender – om niet alleen mensen in de Randstad te spotten, maar kijk ook graag daar buiten. Ik reis er met plezier voor door het land, de laatste maanden was ik ervoor op Texel, in Oostvoorne en in Malden.

 

Annette en Fokko

Heel toevallig was de ontmoeting met Annette en haar man Fokko op Texel niet. Ik volg Annette al een tijd met veel plezier via haar Instagram account: Fashionblyover50 Ik zag dat ze met enige regelmaat foto’s plaatste vanaf De Cocksdorp op Texel . Toen ik zelf plannen had om daar een weekje naartoe te gaan was de afspraak gauw gemaakt. Annette en Fokko wonen in Amsterdam, maar hebben niet zo lang geleden een vakantiehuis gekocht op dit eiland. Een fantastische plek, direct achter de duinen. Ze werken nog allebei – in het door hen opgerichte Instituut Core in Amsterdam. Annette: “We organiseren samen met ons team managementtrainingen en daarnaast leiden we op tot coach. We waren op bezoek bij vrienden op Texel toen het  idee ontstond om hier zelf een vakantiehuisje te zoeken. Voor ons is deze plek ideaal, niet te ver vanaf Amsterdam, dus makkelijk bereikbaar en we vinden het heerlijk om zo dicht bij zee te zijn.”

Onlangs ontmoet op Texel voor Zin magazine

Mijn stijl

Annette: “Op Texel loop ik altijd in makkelijke broeken, maar wel in mijn eigen stijl. Ik draag veel kleur en ik hou van glitter en zo af en toe kies ik voor zwart. Kortom, ik draag van alles, maar niet doorsnee. Mijn vriendinnen omschrijven mijn stijl als Rock&Roll. Ik koop heel graag tweedehands. In dat soort winkels kun je dingen vinden die je altijd al had gewild, maar die je nieuw te prijzig vindt. Bovendien spreekt de manier van recyclen me aan. De verschillende tweedehands winkels vullen elkaar goed aan. Ik ga graag naar Heleen Hulsmann, maar bij De Ruilhoek haal ik ook meestal wel iets uit het rek. Deze nieuwe Palm Angels broek heb ik bij Azzurro Due gekocht. De sandalen zijn van Bottega Veneta en het tasje van Balenciaga, allebei via Salon Heleen Hulsmann.”

Nieuw project

Het opknappen van het vakantiehuis zien ze als een heel leuk nieuw project. De taken zijn verdeeld: Fokko zorgt voor de tuin en Annette houdt zich bezig met het interieur. Fokko: “Wij kunnen goed samenwerken. Natuurlijk hebben we ook wel eens een verschil van mening, we zijn allebei fel en kan het behoorlijk ‘knetteren’. Maar dat is helemaal niet erg. We gaan het aan met elkaar, daarom is het ook na 40 jaar nog steeds leuk. De zus van Annette noemt ons dan ook ;het gouden koppeltje’.” Voorlopig willen ze hier vooral de zomermaanden doorbrengen en in het najaar weer terug naar de stad. Fokko: ”Die afwisseling vinden we fijn, dat is het leuke aan ons leven. We plannen niet teveel, het ontvouwt zich vanzelf.”

Ze moeten nog veel ontdekken op Texel. maar ze hebben al wel een favoriet eetadres gevonden: De Eilandkeuken in Den Burg. Helemaal lopen vinden ze te ver, voor een groot deel maken ze daarom gebruik van de Texel Hopper.

Onlangs ontmoet op Texel voor Zin magazine

Volgend keer neem ik jullie mee naar Malden en Oostvoorne.